Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego wszyscy znajdują miłość, a ja nie?
Czemu wszyscy znaleźli dziewczynę tylko ja nie? To jest niewiarygodne w dzisiejszych czasach, gdzie na wokół są same pary. M, 36l.

#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: mamy rekordowy odsetek singli w historii, ja podobny level i kilku kawalerów w otoczeniu, takie czasy a jeżeli chcesz rodzinę to chłop ma inny zegar biologiczny- działaj.
  • Odpowiedz
Miłość nie istnieje. To jedynie literacka iluzja dla frajerów.
Istnieje coś takiego jak układ damsko męski w którym facet jest dostarczycielem zasobów których potrzebuje pasożyt zwany kobietą do egzystencji.
Wtedy taki pasożyt zaburza funkcje mózgu u faceta do pozyskania tychże zasobów w zamian za dostęp do swojej macicy i rozmnażanie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Może zabrzmi to głupio, ale dużo związków to po prostu szczęście. Zwyczajnie dwoje właściwych ludzi znalazło się razem w odpowiednim miejscu i czasie. I ani on nie musial mieć kwadratowej szczęki, ani ona okrągłego tyłka.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
wyrafinowana-członkini-69: @steppenwolf12 piszesz o zauroczeniu. Ja mam na myśli głębsze uczucie, które przychodzi (bądź nie) później. Jest mniej „odczuwalne”, bo nie powoduje motylków w brzuchu i ciągłego podniecenia, ale sprawia, że druga osoba jest dla ciebie najważniejsza na świecie i że mimo wzlotów i upadków chcesz przy niej trwać, chcesz jej dobra, szczęścia. Taka głęboka przyjaźń, więź, przywiązanie.
Ciężko o coś takiego, wielu parom tego brakuje, nie ma między nimi
  • Odpowiedz
Ciężko o coś takiego, wielu parom tego brakuje, nie ma między nimi prawdziwej miłości. Ale się zdarza.

@mirko_anonim: może się zdarza, ale niezmiernie rzadko

popatrz na statystyki - w dużych miastach ponad 50% małżeństw się rozwodzi, większość z reszty trzymają razem dzieci i hipoteka, czy nawet czasem strach przed samotnością

poza tym miłość romantyczna jest zazwyczaj jednostronna - dotyczy jedynie mężczyzn, kobieta kocha jak coś z tego ma
  • Odpowiedz
@ZdzislawMarchwicki co za wierutne bzdury. Zobacz. Gdybyś zobaczył mnie i mojego partnera (11 lat razem) idących razem i trzymających się za ręce, mógłbyś myśleć że phi, teatr dla naiwnych, ale w rzeczywistości nie masz pojęcia przez ile razem przeszliśmy, ile za nami rozmów do świtu, ile razem unieśliśmy, ile było wspierania sie w chorobach, w kryzysie. Nie znasz naszej historii, decyzji, lojalności wobec siebie. Redukowanie relacji do biologicznego układu „dawca pasożyt”
  • Odpowiedz
Redukowanie relacji do biologicznego układu „dawca pasożyt” to projekcja własnej frustracji i uproszczonego widzenia świata.

@Alzena: pogadamy jak Twój niebieski straci pracę na ponad 2 lata
  • Odpowiedz
@steppenwolf12 mój niebieski stracił pracę na ponad rok z powodu wypadku, kilka lat temu. Pisałam już tutaj o tym kiedyś. Więc nie była to wyłącznie sama utrata pracy, ale też długotrwały problem zdrowotny, rehabilitacja i mnóstwo innych rzeczy z tym związanych. Nawet przez Ułamek sekundy nie przeszło mi przez myśl żeby mieć do niego jakiekolwiek pretensje, cokolwiek mu wypominać a już nie daj boże go zostawić. Mój partner to jest najwspanialsza
  • Odpowiedz
Mój partner to jest najwspanialsza osoba jaką mam szczęście mieć w swoim życiu, kocham go ponad wszystko.

@Alzena: życzę w takim razie dalszego szczęścia

ale to nie jest prawda, że każdy ma szanse na taki związek
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wyrafinowana-członkini-69:

poza tym miłość romantyczna jest zazwyczaj jednostronna - dotyczy jedynie mężczyzn, kobieta kocha jak coś z tego ma

Równie dobrze można napisać, że mężczyzna kocha, dopóki kobieta jest młoda i ładna. Tylko po co?
Jak wyżej, rzadko zdarza się miłość na dobre i na złe, ale to nie znaczy, że jest niemożliwa. Kwestia odpowiedniego dobrania się i szczęścia, bo nigdy nie przewidzisz przyszłości, możesz jedynie minimalizować ryzyko, starając się znaleźć
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
samodzielny-sojusznik-11: @steppenwolf12: ale właściwie to co ty chcesz udowodnić? Masz w głowie tezę że miłości nie ma, wziąłeś to za pewnik i próbujesz komuś kto ma dobry zwiazek wmówić że nie wypali? Nie wiem, będziesz rzucał przykładami i tworzył alternatywne scenariusze byleby wyszło na twoje? Bo możesz sobie bazować na statystykach (które nic nie mówią) ale jak ktoś ma w pratyce przykłady (swoim związku) to jak możesz wygrać na
  • Odpowiedz