Wpis z mikrobloga

✨️ Jak przetrwać emocjonalne zawirowania po randce?
Hello, mentalcel here. Umówiłem się z pierwszy raz w życiu dziewczyną na randkę, bardzo śliczna, kilka lig wyżej, nie wiem nawet jak to możliwe że się zgodziła (chyba z zakłopotania). Spędziłem ją w sumie z 3h na jedzeniu i rozmowie i jeżeli tak wygląda randkowanie to bardzo mi się spodobało. Raczej nic z tego nie wyjdzie bo w połowie powiedziała że dziwnie się czuje z taką różnicą wieku: ja 26, ona 19 (panie władzo przysięgam że wyglądała na 22+) dla mnie taka różnica wieku też byłaby dziwna gdyby nie jej dojrzały charakter (wiem, brzmię jak PDF) ale do rzeczy.

Mam taki problem że ciągle myślę o tej randce: co mogłem zrobić nie tak, co powiedzieć a czego nie mówić, co powiedzieć gdybym ją jeszcze kiedyś spotkał. Minęły już 2 tygodnie a ciągle jestem w złym humorze. Nie nazwałbym tego zakochaniem bo nawet z głowy nie przypomnę sobie jak dokładnie wyglądała, do tego ma zupełnie inne zainteresowania, słuchała zupełnie innego rodzaju muzyki (a to dla mnie chyba ważne). Boje się co się stanie z moją głową jakbym kiedyś rzeczywiście się zakochał a później został odrzucony. Skoro jedno spotkanie trzyma mnie w dołku już drugi tydzień i ciągle o nim myślę, to czy mentalnie wytrzymam i czy nie zrobię sobie krzywdy np. zerwanie po długoletnim związku. Mam swoje pasje i cele życiu ale z roku na rok jestem coraz bardziej samotny i chciałbym znaleźć drugą połówkę a teraz dochodzi do tego strach o moją psychikę.

#tinder #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a 26, ona 19 (panie władzo przysięgam że wyglądała na 22+) dla mnie taka różnica wieku też byłaby dziwna gdyby nie jej dojrzały charakter (wiem, brzmię jak PDF)

@mirko_anonim: masz sprany mózg przez swoje sfrustrowane rówieśniczki, którym nie pasuje, że uganiasz się za 19-latką xd
  • Odpowiedz
Wycziluj, gościu. Z kolejnymi randkami będzie łatwiej, bo nabierzesz doświadczenia.

Skoro jedno spotkanie trzyma mnie w dołku już drugi tydzień i ciągle o nim myślę, to czy mentalnie wytrzymam i czy nie zrobię sobie krzywdy np. zerwanie po długoletnim związku.

Jeśli ktoś nie ma innych poważnych problemów czy depresji, to raczej nie robi sobie w takiej sytuacji krzywdy. Tak, rozstania bywają ciężkie, niektórzy mocno je przeżywają, ale jak będziesz z góry zakładał
  • Odpowiedz
Skoro jedno spotkanie trzyma mnie w dołku już drugi tydzień i ciągle o nim myślę,

@mirko_anonim: Bo źle trawisz odrzucenie.
Ten "złoty" scenariusz to "uau, ale jesteś fajny, wszystko co robisz jest niesamowite, bierz mnie".
No ale nie pykło.
I teraz główkujesz "Co mogłeś
  • Odpowiedz
ona 19 (panie władzo przysięgam

(wiem, brzmię jak PDF)

@mirko_anonim: odrzuć tą narrację bo jest po prostu celowo fałszywa. 19 lat to dorosła kobieta i koniec. A jeżeli jakieś pokaruzelowe próchno ma z tym problem, to nie twój problem.
  • Odpowiedz
skoro jedno spotkanie trzyma mnie w dołku już drugi tydzień i ciągle o nim myślę, to czy mentalnie wytrzymam i czy nie zrobię sobie krzywdy np. zerwanie po długoletnim związku.

@mirko_anonim: Nie myśl o tym czego się boisz, ale o tym, czego oczekujesz od relacji z kobietą. Jak będziesz fleksował się na lęku, będziesz sabotował każdą potencjalną relację, bo będziesz się bał.
Ona wiedziała ile masz lat, bo na aplikacjach
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nic z tego nie będzie, bo wynosisz obcą dziewczynę na piedestał. Ale weź się przejdź na parę randek, zauważ jej wady to może Ci się odmieni.
Przy następnych loszkach będzie łatwiej.

Ale ogólnie tak na przyszłość to już lepiej być narcyzem niż kimś niedoceniającym swojej wartości i przeszacowującym wartość dziewczyny.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
subtelny-zwycięzca-26: Daj spokój jeśli oceniasz ludzi po tym co słuchają. Ja zje@@@alem chodząc na metalowe koncerty, chlejąc wina, zamiast chodzić na imprezy techno jedząc piguły. Serio. Laseczki które słuchały kiedyś techno są ładniejsze, znajomi którzy byli tzw technmlotami dzisiaj są spoko kumplami. A metalowcy? Dużo z nich już nie żyje. Laski brzydkie i z jakimiś problemami psychicznymi… serio sluchaniedepresyjnej muzy to nic dobrego.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz
nie trzeba mieć spranego mózgu żeby zauważyć, że nie ma o czym gadać z kimś kto dopiero idzie na studia. To tak jakby ktoś kazał 16 latkowi pobawić się z 9 letnim kuzynem

@mirko_anonim: miną 2 lata i prawie nie będzie różnicy między nimi a 16 vs 9 lat to już takie żałosne wyolbrzymienie, że nie dziwię się czemu postujesz z anonima xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Kitty88: Nie była z tindera, widziałem ją któryś raz na żywo i tak mi się podobała że się wprost zapytałem czy się umówi. Nie wiem czemu mam opory przed zapraszaniem lasek z aplikacji randkowych (pewnie przez to co o nich piszą że kobiety sobie tam przebierają w gościach jak przy ubraniach w sklepie)

@mirko_anonim: Nawet nie chodzi o metal bo nie powiedziałbym że
  • Odpowiedz