Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z wypaleniem w pracy programisty?
Czy miał ktoś z was w pracy programisty moment w którym najprostsze rzeczy, które robiło się od tak, nagle sprawiały ogromną trudność? Mam wrażenie, że męczę się z każdym dniem, pracuje już kilka lat a mam wrażenie, że jestem niekompetentny do tego stopnia, że aż czuje się niekomfortowo... Zawsze lubiłem programowanie, wydaje mi się, że to się nie zmieniło chociaż czuje trochę w swojej aktualnej pracy bezcelowość i pośpiech. Patrząc na swoje symptomy to trochę mi śmierdzi wypaleniem, mieliście kiedyś podobny problem? Jak sobie z nim poradziliście?

#programowanie #it

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: kwestia projektu zapewne - nikt tak nie umie obrzydzić programowania jak biznes z wymaganiami bez sensu i chorym tempem

kiedyś bym polecił 3 miesiące wakacje w Azji i powrót w pełni sił na inny projekt - ale wziąwszy jak dzisiejszy rynek wygląda to może warto pomyśleć o przebranżowieniu albo zacisnąć zęby i poczekać na lepszy czas
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
poważny-kolekcjoner-50: Jestem specjalista waskiej dziedziny od 10 lat i tez mam czasami przemyslenia, ze sie nie nadaje do niczego i robie gowniana robote ale potem sobie przypominam jak pracuja inni koledzy po fachu i stwierdzam, ze nie jest ze mna tak najgorzej :) Wez se urlop rob swoje i lepiej planuj co po pracy niz sie przejmowac, jak masz stablina pozycje i tak cie nie wyjebia :P A na pewno nie
  • Odpowiedz