Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +142
Ja żem nigdy nie był konkwistadorem i nie zdobywał Ameryki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Lolenson1888 +8
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
Pobierz

#programowanie #programista15k
Jestem juniorkiem i pare miesięcy temu zostałem zwolniony. Przez ten czas aby nie skończyć grając cały dzień w csa zrobiłem sobie pseudo godziny pracy od 8 do 14 podczas których się uczyłem. No jakieś projekty swoje robiłem by nie wypaść z formy albo inny język się uczyłem bo miałem czas.
Już tak mi się nie chce, że jak widzę kod to mam ochotę wyłączyć kompa xD Nauka idzie powoli, w pracy dużo szybciej się zdobywa skilla a tu przez te pare miesięcy mam wrażenie, że nauczyłem się tyle co przez tydzień w pracy. Z początku motywacja była ale teraz zero. Zrobiłem sobie tygodniową przerwe od kodowania bo myślałem że to mnie zresetuje ale dupaaa, tak samo. Na jakiejś poważniejsze projekty też nie mam ochoty bo co, to i tak wpis do cv bo pomysłu na produkt który miałby sens nie mam.
Jestem przeciętniakiem i chociaż w pracy sobie radziłem to widziałem jaka jest różnica między mną a kilkoma znajomymi którzy jak programowali to zdecydowanie lepiej to czuli.
Jeszcze to AI które jest coraz lepsze i ok może za rok nic się nie zmieni ale za 5? Czuje się beznadziejnie.
Można się adaptować ale ja czerpałem przyjemność z tego, że samodzielnie rozwiązałem problem. Jakbym miał cały dzień promptowac w pracy to o panie xdd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
8h w pracy +2h po pracy to minimum by przejść 5-etapową piekielną rozmowę rekrutacyjną
na rekrutacji musisz rozwiązać każde zadanie techn + odpowiedzieć na 90% pytań technicznych, powodzenia xD
To tak jakby glazurnik po pracy sobie w piwnicy w kółko układał płytki i je zrywał, żeby nie wyjść z wprawy.
Albo jakby kasjerka sobie kupiła kasę treningową i codziennie przez 4 godziny w domu sobie produkty skanowała, bo koleżanki to robią szybciej w