Aktywne Wpisy

dumelosw +211
Biedna mama ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#sylwiaperetti #krolowazenady #paczkaperetki #p3retti #krakow #wypadek #l--------------c #krolowezycia #polsat
#sylwiaperetti #krolowazenady #paczkaperetki #p3retti #krakow #wypadek #l--------------c #krolowezycia #polsat
źródło: 83308
Pobierz
Wesol96 +447
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Ja jebe nie wytrzymie już z tymi lekarzami. Słuchajcie jest taka sprawa. Bierzemy z partnerka udział w programie in vitro. Partnerka ma słabe amh, mi zrobiono seminogram i wyszedł słabo. Od razu pobrano mi krew (godzina 15) i zrobiono testosteron oraz fsh i lh.
Wieczorem dostaje info, że mam teścia 140(!) i lekarz przepisał mi androtop, którego zdecydowałem się nie brać. Byłem w szoku i na następny dzień poszedłem do internisty bo 6 lat temu mając 25 lat miałem teścia 580.
Internista przepisał badania krwi, testosteron, fsh, lh i mnóstwo innych i skierowanie do endokrynologa.
Pobrano mi krew (7:30), po południu wynik - testosteron 580.... Wtf?
Poszedłem do endokrynologa (endokrynolog nie androlog, lat około 50) i od niego dowiedziałem się, że nie ma absolutnie żadnych podstaw abym przyjmował testosteron bo wyniki mam idealne. Dodatkowo dodał, że gdyby była taka potrzeba (co nie ma miejsca w moim przypadku), to pierwsze pytanie jakie on zadaje pacjentowi brzmi - czy planowane są dzieci - bo jeżeli tak to testosteron jeszcze bardziej pogorszy jakość nasienia.
Zebrałem wyniki i poszedłem do gościa co prowadzi nas w klinice (androlog, lat około 70) i pytam co jest grane mam sprzeczne opinie.
Co się dowiedziałem od niego:
- godzina pobrania krwi do badania testosteronu nie ma znaczenia
- oni robią badania u siebie (pierwsze robiłem u nich) w labie a nie w diagnostyce (drugie robiłem w enel med)
- pytał czy endokrynolog to jakiś młody i czy endokrynolog androlog czy internista
- skoro mam dobrego teścia to dlaczego słaby seminogram? (też bym chciał wiedzieć)
- przepisał mi teścia w dobrej wierze bazując na wynikach które on otrzymał i bazując na słabym seminogramie i nie uważa aby podjął błędna decyzję
- dodał ze od lat się tym zajmuje i wiele dzieci się już dzięki niemu urodziło
Kilkukrotnie podczas rozmowy zapewniłem go, że nie przyszedłem z pretensjami, nie podważam jego autorytetu tylko chce się dowiedzieć co mam robić i co jest z tymi wynikami.
Ostatecznie mam zamiar iść do do kolejnego androloga a może i dwóch, wydać kasę ofc dowiedzieć się co jest grane.
I komu ja mam wierzyć?
I jeszcze jedno słowo ode mnie - takie na chłopski rozum - skoro ba badaniu nr 1 wyszedł słaby teść to czy zamiast przepisywać mi od razu androtop to czy nie powinienem mieć zrobionego badania ponownie? Czy nie powinno się poszukać przyczyny takiego stanu? Kurde nawet w zaleceniach tego leku tak jest.
#medycyna #lekarze #zdrowie #invitro
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
bo jak wszyscy wiemy to oznacza, ze jest nieomylny. Typowy stary dziad, szkoda się szarpać.