Aktywne Wpisy
champolski +25
Tak w 1969 roku węgierski Lehel reklamował swoje lodówki. Wówczas był to symbol domowego luksusu w socjalistycznych Węgrzech. Prestiżowy sprzęt, a nie jakaś "buda do chłodzenia" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#reklama #ciekawostki #wegry
#reklama #ciekawostki #wegry
źródło: HIZwYcbXEAAlOT_
Pobierz
annlupin +39
wszyscy śpiom to nikt nie zobaczy nom
źródło: annlupin009876
Pobierz

#praca #uop #wypowiedzenie #prawo #prawopracy
Cześć, Pracuję na UOP jako programista w jednej firmie od 15 lat, w październiku skończył się mój projekt w firmie IT.
23 października zaproponowano mi rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, na co się nie zgodziłem bo liczyłem na jakąś odprawę.
Aktualnie mija grudzień, nie dostałem żadnej kontroferty.
jako, że planowałem od przyszłego roku pójść na swoje - prowadzić własną działalność. Postanowiłem się zwolnić i... pracodawca nie zgodził się na wypowiedzenie -wiem jak to brzmi ale takie info dostałem od menadżera, że jestem "kluczowy" i nie zgadza się na rowziązanie umowy.
Miał ktos taką sytuację, nie znam się na prawie, mam lekki autyzm i za bardzo nie ogarniam co się właśnie dzieje... Mogę się jakoś zwolnić?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Wypowiedzenie umowy o pracę to jest akt jednostronny. Po prostu składasz to managerowi lub HR'om. Na co manager może się nie zgodzić to porozumienie stron. Słaby bajt, programiso25k.
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@Pawery1: nie no, pracownik składając wypowiedzenie nie może się zrzec okresu wypowiedzenia, to jest nieodłączna część umowy o pracę. Chyba, że masz na myśli obowiązek świadczenia pracy podczas okresu wypowiedzenia, ale to już tylko dobra wola pracodawcy, której w powyższym przypadku nie należy się spodziewać.
@mirko_anonim: zapytaj się co w takim razie się zmieniło od czasu kiedy chcieli za porozumieniem stron xD
2/10
źródło: images
Pobierz@Pawery1: Ty zostan przy tematach na jakich sie znasz
źródło: 0df6c82aa53d82cb92858e40085075cea8c1d16a2b4c86cf08f72dcbbba75a4f
Pobierz@mirko_anonim: Jasne, że możesz (z zachowaniem okresu wypowiedzenia, bądź za porozumieniem stron), ale w obu przypadkach odprawy nie dostaniesz.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny