Wpis z mikrobloga

✨️ Jakie są szanse na studia morskie przy słabych ocenach?
Planuję w tym roku iść na studia, ale mam słabe oceny z przedmiotów maturalnych (polski, angielski, matematyka), zwykle 2–3, często mam zagrożenia oprócz angielskiego. Chcę studiować na UMG, kierunek nawigacja. Czy mam realne szanse, ucząc się miesiąc przed? Jakie są inne dobre kierunki studiów morskich?
I czy to prawda że żeby dostać się na takie studia trzeba mieć bardzo dobre wyniki czy raczej takie 40-50% starczy?
#studbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: dlaczego masz słabe oceny? Wysoki poziom w szkole i tak śrubują czy się nie uczysz?

Żeby w ogóle zaczynać się zastanawiać jaka jest szansa skupiłabym się raczej na wynikach osiąganych z próbnych (nawet pisanych dla siebie samego) matur a nie ocenach.

Często jest tak, że oceny nijak się mają do wyników matur, przynajmniej u mnie w LO tak było. Ludzie, którzy jechali na trójkach potrafili wykręcić wysokie wyniki matur, bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja sam miałem 2 i 3 z ocen, a procenty z matur pow. 80% (nie licząc polaka) ale też podstawy same. Nie byłem ambitny i też nie wiedziałem co będę chciał robić, więc wszystko po najmniejszej linii oporu leciało. Przez to na PP jak się dostałem to na najgorszy kierunek. A i tak potem poszedłem na płatne.
Jakbym miał coś poradzić to zobacz przedmioty które Ci premiują i je
  • Odpowiedz