Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +10
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

damian-petrov +28
Chodzenie do pracy to jest rytuał ku chwale szatana tak naprawdę. Każdego dnia trzeba wstać o określonej godzinie, wypić wybraną miksturę z kofeiną lub bez, później jechać do jakiegoś budynku i siedzieć tam ileś godzin, bo jak tego nie zrobisz to coś złego się stanie. I to się zaczyna od szkoły tak naprawdę. W kółko to samo wewnątrz tego zaklętego kręgu. Nikt nikogo nie pyta czy masz na to ochotę. Rytuał musi

Siedzę w wigilię i zamiast pomagać w kuchni to odkurzyłem i teraz siedzę zastanawiam się nad życiem "bo nie masz mi w czym pomóc" przeradza się "ile ja mam roboty", a na moje sugestie "tego można zrobić dwa razy mniej i będzie ok" dostaje odpowiedź "a to prawie tyle samo roboty" #logikarozowychpaskow
I tak siedzę sobie i mi się przypomniało, że lata, lata temu widziałem na youtube programistę, który uczył bezdomnego programowania w Javie i wydania swojej aplikacji na Androida. Rozumiecie to? Goście z IT nawet bezdomnych do swojej branży zapraszali i aktywnie im pomagali robić im konkurencję. Wyborażacie sobie inne zawody, których ktoś bierze bezdomnego gościa i mówi "zrobię z Ciebie lekarza/prawnika/księgowego" w pol roku? Nie wiem czy to się zdarzyło choć raz w całej pisanej historii ludzkości. Za to w IT takie rzeczy są możliwe.
Studenci z Informatyki zdziwieni, że im ciężko znaleźć pracę - stary wybrałeś zawód, który może wykonywać rozalkoholizowany bezdomny jak dasz mu komputer i pół roku czasu - tak będzie ciężko znaleźć ci pracę, a czego się spodziewałeś?
#praca #pracbaza #studiait
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@sberatel: Jaki znawca branży. xD