Aktywne Wpisy

Umeraczyk +12
5 plusów i wrzucam zdjęcie pindola

PorzeczkowySok +29
pitca cztery szery, pepsi z lodem i Ferduuuś ʕ•ᴥ•ʔ
majówka dla jego, chociaż troszkę przyjemnościii
majówka dla jego, chociaż troszkę przyjemnościii
źródło: IMG_20260502_002122669_HDR
Pobierz

Jak wyjaśnić polski niedasięizm? Fenomen polegający na tym, że prawie 40 miliony kraj, darmowa edukacja, co roku tysiące absolwentów ekonomii, informatyki, zarządzania, 20 gospodarka świata a wciąż jesteśmy w ogonie Europy jeśli chodzi o jakieś innowacje czy biznesy. Odkąd pamiętam to słyszę argumenty o tym że na wojnie wybito całą inteligencję albo była komuna. To patrzcie na taki #izrael gdzie non stop coś się dzieje, mały kraj a #demografia to aż 3,0! ile firm techonologicznych pochodzi stamtąd to nawet nie wspomnę. Gdyby spytać kogoś z zagranicy z czego słynie Polska (ale nie pierogi czy Lewandowski) no to może jakiś eksport jabłek, drobiu, może bursztynu ale gdzie jakieś biznesy? W sporcie to też nie wiedzieć czemu idzie nam bardzo słabo.
#polska #gospodarka #biznes #ekonomia #praca #4konserwy #neuropa #konfederacja #kapitalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: 920afe7d7bbf3b463c2a8f41eea2ce540249ac2a9eb28688715ea12b53206180
PobierzInwestycje i Innowacje sa wiec omijane szerokim lukiem... gdyz w blisko 40 milionowym kraju gwarantuje sie zwrot z inwestycji w postaci kolejnych milionow przetrzymywanych i budowanych mikroapartamentow-pustostanow
Więc Polacy nie
inwestują w polską giełdę, więc brakuje kasy na inwestycje,
Nie ma kasy na inwestycje to nie ma długów i jak był np kryzys w 2008 roku to polska przeszła wyjątkowo łagodnie przez niego
Coś za coś.
@san-san
Już się
Polska ma być montownią i magazynem dla tych korporacji technologicznych, a nie ich konkurencją. Mam nadzieję, że wyjaśniłem.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@hrabiaKyle:
Nie pasuje ta teoria. Najbardziej zaawansowane przemysłowo i technologicznie regiony Europy są katolickie: Bawaria i Zagłębie Rury.
Czy najbogatsze (Liechtenstein).
Tak z ciekawości w co zainwestowałes ostatnio swoje
@Dawul: polecam newconnect
W ilu ipo polskich "rozwojowych" spółek wziąłeś udział? Jakie to były spółki? Jaki był ich profil działalności. Jak długo trzymasz ich akcje? Ile na tym
@Dawul: nie jestem biurem doradczym w tym zakresie. Musisz sam sie zainteresowac, czytac raporty, trendy i na swoje barki wziasc odpowiedzialnosc za swoje decyzje, pieniadze i za swoj kraj - dzialalnosc antyspekulacyjna.
Podobnie jak jest wiele influencerow ktorzy do roznych rzeczy namawiaja, ale absolutnie nie popieram
W jaki sposób miałbyś pełnić funkcję biura doradczego, odpowiadając na powyższe pytanie? Drugi raz w ipo udziału nie wezmę. Więc czekam na
@Dawul: Powinienes byc sam odpowiedzialny za to co robisz.
W jaki sposób mogę wziąć jeszcze raz w