Wpis z mikrobloga

✨️ Życie w czterech odsłonach - jak radzić sobie z emocjami
Żyję poczwórnym życiem.
W pierwszym nakładam maskę, wszystko jest w porządku, radzę sobie świetnie, nie mogę się załamać, nie mogę przesadzać.
W drugim jestem smutna, boję się przemijania, boję się wielu rzeczy. Gdybym mogła to wypłakać wypełniła bym ocean, ale może by pomogło?
W trzecim jestem sobą. Czasem jest smutek, czasem radość. Jestem osobą która może się wypłakać w rękaw, aby jutro śmiać się w głos. Czuję spokój, żyję po swojemu, we własnym tempie, ale tylko wtedy kiedy nikogo nie ma obok.
Czwarte życie zaś, toczy się wyłącznie w świecie wyobraźni. Jestem szczęśliwa, energiczna, chodzę na łyżwy, do muzeum, do kawiarni, mam znajomych i przyjaciół oraz swoje miejsce na spokój. Ostatnio spędzam tam więcej czasu, czuję się wszystkim przytłoczona.
Tak tylko chciałam się wygadać.

#zalesie #niewiemjaktootagowac #przyjazn

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: mam to samo xd Wśród ludzi w pracy jestem zawsze uśmiechnięty i pomocny, jadąc do domu czuje się jak Kurt Cobain chwilę przed ostatnim numerem, a w domu to se odpalę jakieś anime czy mangę i ogarnia mnie spokój

Czekaj...to u mnie są trzy stany jednak ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
uczciwy-wojownik-4: A potem się dziwią skąd u ludzi bierze się blokada na wszystko, to nie jest zdrowe posiadać tyle twarzy, każde przełączanie tej twarzy tworzy obciążenia dla umysłu i dodatkowo powoduje konflikty wewnętrzne i zewnętrzne, najlepiej to widać teraz u młodych ludzi którzy nie potrafią budować rodzin czy w ogóle kontaktów z innym ludźmi w jakiś tam celach bliższych, po prostu te inne twarze które im nadano które dają im np.
  • Odpowiedz