Wpis z mikrobloga

✨️ Wynagrodzenia w Szpitalach Powiatowych: Prawda czy Mity?
Pracuję w szpitalu powiatowym i napisałem pod wpływem wykopu na głównej.
U mnie w szpitalu powiatowym na SOR i na Anestezji 190zł godzina, na oddziałach innych 160 zł godzina, na UOP jedyna dostępna stawka to z ustawy ~12k brutto.
500 złotych nie ma nikt.
400 złotych nie ma nikt.
300 złotych nie ma nikt.
200 złotych wyjdzie ordynatorom z dodatkami

Ale jak coś ja też chcę w Szpitalu Powiatowym 500 zł za godzinę.
Chcę nawet i 1500 zł za godzinę.

#lekarz #medycyna #pracbaza #afera

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jedynie czego sie dowiesz to ze jestes kompletnym frajerem, ze sie na takie stawki zgadzasz, bo przeciez kazdy lekarz bezproblemu moze dostawać pińcet złoty, wystarczy chcieć. Przecież to jak przekrzykiwanie si ze starymi babami w autobusie, trzeba po prostu sobie zdać w jakimś momencie sprawę, że pewnych braków nie przeskoczysz i rozmowa z wiekszością wykopków na ten temat to jak mówienie do ściany.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak samo podobno pielęgniarki zarabiają dużo i krzyczą politycy aby ustawę zlikwidować . Jak szukasz pracy to w końcu co do czego cały wschód + świętokrzyskie stawki 65pln na B2B za p--------a robotę a słyszałem o stawkach rzędu 40pln/h u prywaciarzy XD.
  • Odpowiedz
@ZydowskiPianista: no bo to prawda, że wystarczy chcieć - w POZach masz 200zł/h bez specki za pracę godną pani z okienka na poczcie. Jak się jakiś specjalista (który powiedzmy sb szczerze - nie istnieje; nie ma anastezjologa pracującego za 190zl/h - tak samo jak nie ma ludzi ktorzy beda ci w sklepie sprzedawac monety 5zł za 2zł - no identyczna wiarygodność wydarzenia) godzi na stawki ktore ma byle absolwent no
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: PS jak piszesz zakłamane baity to nie możesz podawać tak niskich kwot bo nikt nie uwierzy, jak podasz tak o 1.5 raza wyższe, to uwierzy te 15% czytających
  • Odpowiedz
@maxiek: super, ciesze sie ze sie zgadzamy, ja jak studiowalem medycyne to wydawalo mi sie ze wiem wszystko o wszystkim, ale cieszy mnie ze nie wszyscy studenci maja takie w------e ego jak ja i sa zdolni do takiej autorefleksji jak twoja!
  • Odpowiedz
@ZydowskiPianista: więc skoro sam studiowałeś i zapewne pamiętasz że studenci nie są głupi i doskonale wiedzą jakie są standardy zarobków '''w branzy''' i na czym praca w większości przypadków polega
  • Odpowiedz