Wpis z mikrobloga

✨️ Frustracje z nowymi zasadami na Wykop.pl
Pod kątem technicznym wykop.pl to coraz bardziej nieśmieszny żart.
Wczoraj dostałem po zalogowaniu powiadomienie, że muszę zweryfikować konto poprzez captacha rozwiązując równianie matemetyczne a potem link weryfikacyjny na mail, którego już nie pamiętałem, bo był on tymczasowy.
Fajnie wykop robi zagrywki, podawaj numer telefonu do rejestracji, podaj to, tamto, najlepiej może jeszcze skan dowodu osobsitego z odciskiem palca, by móc napisać komentarz? Szkoda, bo byłem dla paru fajnych tagów związanych z niszowymi hobby, gdzie wymieniałem się zainteresowaniami związanymi z grami, filmami, oraz muzyką z innymi mirkami. Straciłem tak naprawdę prawie 7 letnie konto, bo wykop.pl musi się bawić w wielkiego brata, który chce wiedzieć o nas wszystko. A to, że np. numer telefonu jest zbyt na dzisiejsze czasy wrażliwy by potem dostawać scam, czy nawet posłużyć się nim do np pożyczki bez wiedzy to już wielkiego paniska wykop.pl nie interesuje.
Bardzo dziękuję, że przez was straciłem konto, które służyło mi dobre parę lat. Już wolę hejto, bo na razie nie odwala takich cyrków.
Coraz więcej znalezisk nie można przegladać bez zalogowania np tagi Rosja, bo po co, zarejestruj się, podając o sobie wszystko. Wielki brat patrzy i robi sobie dobrze wrażliwymi danymi. Ha tfu!

#moderacja #wykop #informatyka #nowywykop #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach