@mirko_anonim: a patrzyłeś na kursy w urzędzie pracy? Może akurat trafi się coś sensownego co ci będzie pasowało i po czym od razu dostaniesz sensowną robotę
@ArchDelux: akurat UK ma najlepsze warunki dla tirowcow, najniższe podatki, W mojej firmie kontraktowi na UOP pracują 9-10 godzin, A ja podwykonawca kończę robotę nawet po 7:30-8 godzinach mimo że mamy zapłacone jak za 10 godzin, No ale coś za coś oni maja stabilne 5dni
@mirko_anonim: jak chcesz, to idz na studia. Masz 24 lata, jestes w plecy jakies ~4 lata. To tyle co nic. Ludzie zaczynaja od zera w wieku 40 lat. Czas i tak minie.
To tych na uop pracodawca zmusza do wypisywania sobie urlopu za taki dzień.
@ArchDelux: W sensie ze pracodawca jak widzi ze pracownik mial lajtowy dzien, To NAKAZUJE mu zapisac ten dzien jako urlop? I mimo ze byl w pracy to traci jeden dzien z puli dni urlopowych??( ಠ_ಠ)
@adamsowaanon: jak wie, że jutro nie będzie miał trasy na 20 tylko na 19 aut (w tym przykładzie kierowca codziennie zjeżdża na bazę), to tego jednego kierowcę zmusza do wypisania sobie urlopu za taki dzień, mimo że kierowca jest gotowy do pracy no i nie chce mieć urlopu (przecież to pula jego wypoczynkowego).
jak wie, że jutro nie będzie miał trasy na 20 tylko na 19 aut (w tym przykładzie kierowca codziennie zjeżdża na bazę), to tego jednego kierowcę zmusza do wypisania sobie urlopu za taki dzień, mimo że kierowca jest gotowy do pracy no i nie chce mieć urlopu (przecież to pula jego wypoczynkowego).
@ArchDelux: Aha czyli nie pojawia sie fizycznie w pracy, Taka robota gdzie ma wady uop i wady bycia
@adamsowaanon: nie pojawia się fizycznie, ale ma normalnie UOP i nie chce iść na urlop, a przy takich akcjach go traci dzień po dniu, a to wszystko tylko z winy pracodawcy, że nie zapewnił pracy dla wszystkich aut (nie jest to wina pracownika ani on nie ma na to wpływu).
A moze potem wziasc taki gosc extra urlop bezplatny? na miesiac lub dwa w roku?
@ArchDelux: No coz, jesli im to pasuje skoro tam siedza to ich wybor, jesli jest to praca z wyzszymi zarobkami niz inne firmy w okolicy to bym to jeszcze od biedy zaakceptowal,
Ale ja jednak wole mimimum 1 miesiac ciagiem wolnego w roku a skoro pracodawca by mi tak podbieral i potem nie chcial dac bezplatngeo wolnego to bym raczej tam nie wytrzymal, Zycie to nie tylko praca, ja swoja
No coz, jesli im to pasuje skoro tam siedza to ich wybor, jesli jest to praca z wyzszymi zarobkami niz inne firmy w okolicy to bym to jeszcze od biedy zaakceptowal,
@adamsowaanon: pewnie, że ich wybór i mogą odejść (czyli tzw. szukanie jelenia w wykonaniu pracodawcy), no ale rzecz w tym, że wg Twojego opisu wg mnie masz po prostu komfortowe albo normalne warunki, ja znam coś z drugiej strony
@ArchDelux: To fakt mieszkam w okolicy 3 100.000-250.000tys miast w obrebie 40 minut jazdy, wiec potencjalnych pracodawcow jest sporo. Dodatkowo 5 lat temu jak zaczalem byc podwykonawca to z szefem co mi zleca prace mam niepisany uklad dzentelmenski ze w zime styczen - marzec jak jest malo roboty to spadam z uk, potem w maju.czerwcu wezme moze 1-2 tyg wolnego, i potem czerwiec-pazdziernik nie biore raczej wcale wolnego bo jest
@mirko_anonim: Mozna plakac i nic nie robic ale jak juz jeden kolega napisal, wojsko/policja to dobry kierunek zeby sie wyrwac z przegrywa i miec stala w miare fajnie platna robote
@mirko_anonim: to już wolałbym być kierowcą
Tak czytam i słyszę to narzekanie na pracę na tirach.
I aż nie wierzę, albo mam inne podejście do życia, albo nie przepierdzielam kasy, albo żyje w jakimś równoległym świecie.
Ja siedzę w
@Pavulon12345 Nie wiem czy to jest dobry pomysł
Jeszcze w wojsku są teoretycznie różne formacje, ale policja to głównie praca z ludźmi, i to najgorszego
@ArchDelux: akurat UK ma najlepsze warunki dla tirowcow, najniższe podatki,
W mojej firmie kontraktowi na UOP pracują 9-10 godzin,
A ja podwykonawca kończę robotę nawet po 7:30-8 godzinach mimo że mamy zapłacone jak za 10 godzin,
No ale coś za coś oni maja stabilne 5dni
@ArchDelux: W sensie ze pracodawca jak widzi ze pracownik mial lajtowy dzien, To NAKAZUJE mu zapisac ten dzien jako urlop?
I mimo ze byl w pracy to traci jeden dzien z puli dni urlopowych??( ಠ_ಠ)
@ArchDelux: Aha czyli nie pojawia sie fizycznie w pracy,
Taka robota gdzie ma wady uop i wady bycia
Pewnie może, ale nikt nigdy
Ale ja jednak wole mimimum 1 miesiac ciagiem wolnego w roku a skoro pracodawca by mi tak podbieral i potem nie chcial dac bezplatngeo wolnego to bym raczej tam nie wytrzymal,
Zycie to nie tylko praca, ja swoja
@adamsowaanon: pewnie, że ich wybór i mogą odejść (czyli tzw. szukanie jelenia w wykonaniu pracodawcy), no ale rzecz w tym, że wg Twojego opisu wg mnie masz po prostu komfortowe albo normalne warunki, ja znam coś z drugiej strony
Dodatkowo 5 lat temu jak zaczalem byc podwykonawca to z szefem co mi zleca prace mam niepisany uklad dzentelmenski ze w zime styczen - marzec jak jest malo roboty to spadam z uk, potem w maju.czerwcu wezme moze 1-2 tyg wolnego, i potem czerwiec-pazdziernik nie biore raczej wcale wolnego bo jest