✨️ Naruszenie prywatności w szpitalu publicznymⒾ Pracownik RTG bez mojej zgody udostępnił dokumentację medyczną innej osobie spoza szpitala. Zwróciłem się do inspektora danych osobowych szpitala i mnie zbyto, że szpital nie udostępnia kto, kiedy przegląda moją dokumentację poprzez wklepanie mojego nr PESEL. Żądałem wyłącznie kto i o której godzinie w danym okresie przeglądał moją dokumentację. Szpital zasłonił się, że to są informacje poufne (WTF?). Szpital jest publiczny, pracownia publiczna, pracownicy publiczni.
Warto też dodać, że nie wykonywałem żadnych badań w tej pracowni. Udostępniono moje badanie z innego szpitala (być może pracownie RTG mają ten sam system w całej Polsce gdzie ktoś z Gdańska wklepie dany PESEL i pokażą się badania danego pacjenta z Krakowa)
Co teraz zrobić? Ja nie widzę podstaw do takich działań szpitala.
@mirko_anonim: skąd wiesz, że ktoś przeglądał lub udostępnił, ale jednocześnie nie wiesz kiedy i komu? a dwa, masz coś takiego jak Rzecznik Praw Pacjenta.
planowy-filozof-17: Typowa Polska. Szpitale nie dzielą się dokumentacją medyczną i szpital przecznice dalej musi zrobić nowe badania - UGABUGA CO ZA KRAJ CO ZA SYF PRZECIEZ JEST INTERNET Szpitale dzielą się dokumentacją medyczną, żeby nie robić miliard razy tych samych badań. UGABUGA CO ZA KRAJ MOJE DANE PRRYWATNE KTOŚ RUSZA!!!! Hołoty nigdy się nie zadowoli, zawsze będzie źle.
Pracownik RTG bez mojej zgody udostępnił dokumentację medyczną innej osobie spoza szpitala. Zwróciłem się do inspektora danych osobowych szpitala i mnie zbyto, że szpital nie udostępnia kto, kiedy przegląda moją dokumentację poprzez wklepanie mojego nr PESEL. Żądałem wyłącznie kto i o której godzinie w danym okresie przeglądał moją dokumentację. Szpital zasłonił się, że to są informacje poufne (WTF?). Szpital jest publiczny, pracownia publiczna, pracownicy publiczni.
Warto też dodać, że nie wykonywałem żadnych badań w tej pracowni. Udostępniono moje badanie z innego szpitala (być może pracownie RTG mają ten sam system w całej Polsce gdzie ktoś z Gdańska wklepie dany PESEL i pokażą się badania danego pacjenta z Krakowa)
Co teraz zrobić? Ja nie widzę podstaw do takich działań szpitala.
#prawo #policja #sady #zdrowie #lekarze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
a dwa, masz coś takiego jak Rzecznik Praw Pacjenta.
Szpitale dzielą się dokumentacją medyczną, żeby nie robić miliard razy tych samych badań. UGABUGA CO ZA KRAJ MOJE DANE PRRYWATNE KTOŚ RUSZA!!!!
Hołoty nigdy się nie zadowoli, zawsze będzie źle.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord