Aktywne Wpisy

14latnawykopie +224
W końcu na swoim, spłacone po 10 latach
źródło: 1000009508
PobierzCo sądzisz o dostępie do broni w Polsce?
- teraz jest ok 57.8% (648)
- jestem za powsz. dostępem / liberalizacją prawa 29.5% (331)
- jestem za zaostrzeniem prawa 12.7% (143)

Panowie i Panie,
mam odłożone 200tys zł (25 lat). Nie mam mieszkania, nie wiem po prostu, czy warto się pchać w kredyt (#programista15k), bo różnie to bywa ze stabilnością na rynku teraz. Jestem dosyć mocny, ale każdy jest zastępowalny. Myślałem na odłożeniu większych pieniędzy + jakaś lokata i kupnie mieszkania za gotówkę, ale to może potrwać z 2-3 lata jeszcze. Nie jest to duża kwota pewnie, ale co mogę zrobić, żeby mądrze to wykorzystać? Przęglądam #gielda i chciałbym coś zacząć w tym kierunku, może dobrym pomysłem jest potrenowanie na tej wirtualnej walucie? Znajomy jeden też się bawi w złoto. Czytałem też coś o IKE/IKZE w celu odłożeniu pieniędzy na emeryturę, nie mam pojęcia czy będę jeszcze pracował w tej branży za 5-10 lat, w sensie czy będę miał możliwość itd. Troszkę mam poczucie niestabilności, niezbyt cieszą mnie te pieniądze, mogłem na #medycyna walić jak miałem te 18-19 lat, ale cóż. Nie oczekuję, że ktoś mnie poprowadzi za rękę, ale każda rada mile widziana :)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
4000-5500 euro, GBP na rękę miesięcznie w UK, Danii, Holandii, Belgii
A inwestycje to żadne złoto,
ETF Nasdaq 100, sp500, all world, space innovators, uranium, momentum.
Mas. Tego sporo, jak ci się nie spieszy użyć kasy to masz sporo wyboru
Sam tak zrobiłem i nie żałuję.
@mirko_anonim: https://inwestomat.eu/zacznij-tutaj/
@dobrodziejstwo_inwentarza: Ale OP to mlody programista a mamy kryzys w branży, szukanie nowej pracy jak straci moze nie być tak latwe jak w Twoim przypadku.
Mieszkanie to nie jest pojazd, który z roku na rok traci po 5-10% na wartości tylko jednak trochę bardziej stabilny finansowo instrument.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord