Aktywne Wpisy

Poleci ktoś jakąś fajną gierkę, która nie będzie miała w sobie z-------o otwartego świata z misjami pobocznymi, masą rpgowych rzeczy, opcji dialogowych do wyboru i masę cutscenek. Skończyło się na tym, że ogrywam sobie serie Portal i Half life po raz 5 bo nie ma w co grać. Jak próbowałem grać w coś pokroju wiedźmina czy skyrima to mnie normalnie telepało na krześle z tego jakie te gry są nudne.
Uwielbiam Portale,
Uwielbiam Portale,

No to zaczynamy to co tygryski lubią najbardziej, czyli żużlowy sezon 2026!
Zapraszam do typowania pierwszej kolejki PGE Ekstraligi!
Unia Leszno - Włókniarz Częstochowa
Sparta Wrocław - Falubaz Zielona Góra
GKM Grudziądz - Stal Gorzów
Zapraszam do typowania pierwszej kolejki PGE Ekstraligi!
Unia Leszno - Włókniarz Częstochowa
Sparta Wrocław - Falubaz Zielona Góra
GKM Grudziądz - Stal Gorzów
źródło: TyperŻużlowy2026
Pobierz

Jakim cudem ludzie tak łatwo wchodzą w #zwiazki? Mam na myśli, że to jest jedna z najważniejszych decyzji w życiu. Bardziej mowa tutaj o ludziach +25. Wybór partnerki determinuje potencjalnie z kim weźmiesz ślub, miał dzieci a jak nie to z kim weźmiesz kredyt, z kim będziesz mieszkał, dostosowywał niejako życie pod tę osobę. Jesteś też nieaktywny na rynku matrymonialnym w wieku gdzie to ostatni dzwonek. Im relacja poważniejsza to pewnie też znajomości ograniczone a nawet z kumplami mniej czasu. Innymi słowy wybór partnera/ki to tak istotna rzecz że dziwie się że ludziom tak łatwo przychodzi im wchodzić w poważne relacje i iść dalej z relacją na poważnie. Dla mnie zbyt duża niewiadoma i loteria, przecież ludzie też się zmieniają a życie pokazuje że albo będziesz miał fajnie albo twoje życie to może być też koszmar (rozwody, alimenty, kłótnie, zmarnowany czas, pieniądze, itd.)
#niebieskiepaski #rozowepaski #slub #przegryw #blackpill #przegrywpo30tce
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: Screenshot 2026-01-11 at 21.26.56
Pobierz@mirko_anonim: no i właśnie dlatego jesteś sam, bo przed pierwszą randką myślisz o imionach dla dzieci i zastanawiasz się, czy potencjalna partnerka nadaje się na całe życie. Nie mnie oceniać, czy twoja strategia ma sens. Wskazuję tylko, ze skutkiem ubocznym takiego podejścia (skutkiem z którego być może nie zdajesz sobie sprawy) jest fakt, że nie próbujesz i nie testujesz. Chcesz od razu kupić
@mirko_anonim: można zminimalizować ryzyko poprzez dłuższe poznawanie partnera zanim wejdzie się w poważne zobowiązania.
Ludzie nie zmieniają się fundamentalnie, jeżeli przeżyjesz z kimś 5 lat, w zdrowiu i w chorobie, wypracujecie w tym czasie standardy rozmowy, rozwiązywania konfliktów, obgadacie swoje priorytety w życiu, to jest duża szansa że reszta życia upłynie wam szczęśliwie.
@mamracjewieszotym: w mojej banieczce się nie rozpadają.
Ale mam na to też swoją teorie - ludzie podobnego typu się przyciągają. Ergo jeśli wokół ciebie same głupie karyny to znaczy że sam sobą niewiele prezentujesz.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: ale jest taka grupa osób (raczej
@thorgoth: nie do końca. Sporo osób wchodzi w relacje świadomym z wad swojego partnera ale liczą "że jakoś będzie".
To memiczne "I can fix him/her"
A potem zdziwienie, że mamy piekło
@thorgoth: Tylko to trochę nie ma sensu.
Ustaliliśmy że zły partner może Ci mocno namieszać w życiu.
Więc trzeba zebrać doświadczenia, mając więcej partnerów... Ale to znaczy, że z każdym jest szansa, że nam zrobi krzywdę
@quarien: no nie, podzękowanie sobie na wczesnym etapie to nie jest krzywda, przynajmniej nie wielka. Człowiek tak kruchy że niszczy go każde rozstanie powinien się zastanowić czy wogóle nadaje się do życia we współczesnym świecie.
@thorgoth: Masz rację.
Ale mi chodzi o relacje gdzie wchodzisz w związek, inwestujesz emocje, czas, pieniądze, energię i w jakiś sposób to wybucha. Jest to bolesne, potrafi zostawiać blizny.