Aktywne Wpisy

ProstyHuop +13
#321685 widzę to i czuję to i mi się rzygać chce ale niestety nie mam kobiety co by mi ugotowało porządne mięso więc muszę jeść takie śmieci co nawet bezdomny nie je
źródło: 1000012090
Pobierz
PorzeczkowySok +20
mam sb pitce urodzinową i pepsi też
chciałem na środku świeczkę wbić, pasowałaby, ale za późno na ten pomysł wpadłem i nie kupiłem, za rok może się uda, chyba, że lepsze urodziny będą
chciałem na środku świeczkę wbić, pasowałaby, ale za późno na ten pomysł wpadłem i nie kupiłem, za rok może się uda, chyba, że lepsze urodziny będą
źródło: IMG_20260510_021601006_HDR
Pobierz

Cześć, potrzebuję porady.
Mam trzy złote monety 20 dolarowe (Internet mówi, że jedna to 30g zlota) i się zastanawiam czy je trzymać, czy może je sprzedać, dopłacić parę stówek i wymienić na trzy sztabki po uncji (31.3g) albo dopłacić 7k i kupić jedną 100g (zawsze to 10g na +)
Głównie zastanawiam się nad zmianą ze względu na łatwiejszą sprzedaż w przyszłości.
Następne inwestycje w przyszłości będę chciał lokować w sztabkach uncjowych.
Ma to w ogóle sens czy olać kombinowanie i trzymać monety przez kolejne 15 lat bo i tak je sprzedam bez większych problemów?
#inwestowanie #inwestycje #zloto #kociochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Tylko dokupuj
Wszyscy wiedzą co ile czego miało
Najłatwiej sprzedać 1oz Krugerrandy
najłatwiejsze w obrocie są monety bulionowe, prosto sprawdzić autentyczność, tym bardziej jak się kupuje lepiej zabezpieczone, np. Britannia
sztabka potrzebuje certipack, a to stwarza problem, nie sprawdzisz autentyczności bez wyjęcia z opakowania, a po wyjęciu nie masz już certipacka... problem w tym że certipacki są też podrabiane, więc takie zakupy
@Tfuj_ex: https://tavex.pl/zloto/zlota-sztabka-valcambi-combibar-20-1-g/ a to warto?
@piotrek11x: niezbyt. To już lepiej monety bulionowe 1g (wyższe premium ale rozumiem że chodzi o sprzedawanie po kawałku w przyszłości). Kombibary to raczej tylko kolekcjonersko, bo