✨️ Jak zorganizować kredyt na mieszkanie?Ⓘ Miraski podpowiedzcie co do kredytu Mam aktualnie 220k, na jesień będę chciał kupić +/- 40 metrowe mieszkanie za +/- 290k i obstawiam że będę miał wtedy 270k Czyli brakuje 20k na mieszkanie+ strzelam 80k (?) na wykończenie Z tym że bede miał jakieś 20k na #ppk i możliwość pożyczki socjalnej z roboty bo robię w państwówce z tym że nie wiem kompletnie jakie to liczby I jak to wszystko posklejać żeby wszystko w jeden kredyt wrzucić Myślę jeszcze że może kupić mieszkanie i na bieżąco je wykańczać bo w sumie mam gdzie mieszkać ale sam nie wiem czy chcę dalej życie marnować na mieszkaniu z rodzicami i w sumie ciekawy jestem jak to jest z życiem na kredycie Wiem że są doradcy kredytowi ale chciałbym jeszcze przed takim spotkaniem poznać wasze opinie i pomysły #pieniadze #kredyt #nieruchomosci #pracbaza
@mirko_anonim: to symboliczna kwota kredytu, nie ma się czego obawiać. Jak będziesz odkładać, to spłacisz go w kilka lat. 2k to sporo na wykończenie m2. Jak pokombinujesz, to znacznie obniżysz tę kwotę.
@mirko_anonim: przecież masz prawie całość kwoty. Nawet jak weźmiesz kredyt te 80k to nie jest żadne "życie na kredycie" bo rata Ci wyjdzie śmiesznie mała. Nie wiem co tu masz do rozkminy, zwłaszcza że wnioskuje po poście, że mało nie zarabiasz
@mirko_anonim: W przypadku kredytu na kwotę 100 000 zł możesz rozważyć kredyt hipoteczny lub gotówkowy. Hipoteczny będzie miał niższe oprocentowanie. Kredyt gotówkowy wyższe, ale jednocześnie z tego powodu statystycznie kredyty gotówkowe częściej są spłacane przed czasem.
Jeśli to zakup na rynku pierwotnym nieruchomości będącej w budowie to płatności są w transzach. Oznacza to, że nie musisz mieć od razu wszystkich środków. Pomiędzy podpisaniem umowy z deweloperem, a odbiorem upływa też
Miraski podpowiedzcie co do kredytu
Mam aktualnie 220k, na jesień będę chciał kupić +/- 40 metrowe mieszkanie za +/- 290k i obstawiam że będę miał wtedy 270k
Czyli brakuje 20k na mieszkanie+ strzelam 80k (?) na wykończenie
Z tym że bede miał jakieś 20k na #ppk i możliwość pożyczki socjalnej z roboty bo robię w państwówce z tym że nie wiem kompletnie jakie to liczby
I jak to wszystko posklejać żeby wszystko w jeden kredyt wrzucić
Myślę jeszcze że może kupić mieszkanie i na bieżąco je wykańczać bo w sumie mam gdzie mieszkać ale sam nie wiem czy chcę dalej życie marnować na mieszkaniu z rodzicami i w sumie ciekawy jestem jak to jest z życiem na kredycie
Wiem że są doradcy kredytowi ale chciałbym jeszcze przed takim spotkaniem poznać wasze opinie i pomysły
#pieniadze #kredyt #nieruchomosci #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
2k to sporo na wykończenie m2. Jak pokombinujesz, to znacznie obniżysz tę kwotę.
Jeśli to zakup na rynku pierwotnym nieruchomości będącej w budowie to płatności są w transzach. Oznacza to, że nie musisz mieć od razu wszystkich środków. Pomiędzy podpisaniem umowy z deweloperem, a odbiorem upływa też
@mirko_anonim: nie wiem, moze pojsc do doradcy ktory pomoze ci za darmo?