Aktywne Wpisy

lubie-sernik +78
Kupiłem bilety w jedną stronę do Bangkoku. Wynająłem mieszkanie na razie na miesiąc. Znalazłem szkołe języka angielskiego i fizjoterapeutę.
I zaczynam mieć wątpliwości co ja w ogóle odwalam xD no nic będzie przynajmniej co wspominać jak mnie nie zgwałcą lub nie zamkną za coś w więzieniu.
#sernikpodrozuje - obserwujcie bo od 2 czerwca będę relacjonował moje początki w Tajlandii
I zaczynam mieć wątpliwości co ja w ogóle odwalam xD no nic będzie przynajmniej co wspominać jak mnie nie zgwałcą lub nie zamkną za coś w więzieniu.
#sernikpodrozuje - obserwujcie bo od 2 czerwca będę relacjonował moje początki w Tajlandii

wfyokyga +83

Właściwie jak wszystkie #korpo w Polsce (a na to się zapowiada) wyjdą to nie ma na co się przebranżowić (no chyba że pracujesz w IT). Całe życie klikasz w excela i wiesz gdzie skopiować żeby co miesiąc ci płacili te 5-10k w cieplutkim biurze ale w zasadzie to jak się straci prace to nic nie umiesz jak w tym memie xD (poza IT). Nie masz realnie żadnych umiejętności ani specjalizacji a jakaś znajomość angielskiego czy obsługi office to nic w dobie globalizacji i przenoszenia procesów do Indii. Jakie macie panowie pomysły na rozwój? Ale nie żadne medycyna bo to dla wybranych i szkoda tracić połowę życia na to żeby być internistą za 3k (no chyba że masz ojca z prywatną kliniką i cie wciągnie). Jak ktoś pracował w biurze całe życie to raczej nie przebranżowi się nagle na budowlanke przecież xd.
#praca #pracbaza #korposwiat #emigracja #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Można tak sobie gdybać bez końca, tylko po co? Jeśli wszystkie korpo wyjdą z Polski to będzie ku temu powód i strata pracy przez korposzczury to będzie najmniejszy problem.