Wpis z mikrobloga

✨️ Jak to naprawdę jest z trzecim dzieckiem?
Hej, potrzebuje opinii kogoś z zewnątrz, a przede wszystkim kogoś kto się zdecydował na 3 dziecko. Jak to naprawdę wygląda? Nie zapytam czy żałujecie, ale jeśli bywa to mrugnijcie dwa razy XD Ja dosłownie odkąd urodziłam 2, jeszcze w szpitalu miałam myśli, że nie chciałabym na tym zakończyć. Zdrowie jest, warunki niby też, ale obawiam się, że nie podołam. Boje się, że zaniedbam któreś z dzieci, nie mamy pomocy znikąd, dajemy radę na ten moment. Nie czuje się umęczona macierzyństwem, bywa ciężko, ale czuję się dobrze z nimi. Zrezygnowałam jednak z pracy i tego też się obawiam, tak długiej luki w CV-teraz są to 3 lata. Miotam się. Fajnie poczytać o podobnych doświadczeniach, tym bardziej, że w moim otoczeniu większość par ma jednak jedno dziecko.
#pytanie #demografia #dziecko

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Powiem tyle, że jestem z rodziny wielodzietnej, i trzecim dzieckiem z reguły to się rodzeństwo sporo zajmuje. Więc powinno być lżej niż z jedynakiem. A co do rodzenia dzieci to nie wiem, nigdy nie próbowałem.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
efektywny-eksperymentator-24: Ja mam dwójkę bąbelków w wieku 2 i 5 lat. Jest dosyć ciężko, bo praktycznie cały czas jeden rodzic musi się nimi zajmować, szczególnie młodszym. A jak się bawią same, to 3 do 5 minut max. Ponoć z wiekiem to trochę mija i rodzice mają lepiej. Z tyłu głowy zżera mnie też stres jak będzie z naszym mieszkaniem w przyszłości, bo mamy obecnie 3-pokojowe, niecałe 60m2, więc albo poszukamy coś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Ja mam 3 - 5-7-9. Mieliśmy podobne uczucia ale wychodzimy z założenia że lepiej zrobić niż żałować że się tego nie robiło. Mam czasami uczucie że te najmłodsze najbardziej kocham (chociaż na myśl o każdym robi się ciepło na sercu) :) A dzieci szybko rosną i przy starszej dwójce nawet nie zauważysz kiedy te najmłodsze wyrośnie.
  • Odpowiedz