Aktywne Wpisy

Mi to się wydaje że ludzie którzy nie byli nigdy w Warszawie mają jakiś zaburzony pogląd na temat ludzi tu żyjących. Myśla że każdy kto tu mieszka to lewak, sojak, feminista i wygląda picrell. W tymczasie ja mieszkając ty 10 lat:
-ani razu nie spotkałem osoby która by miała jakieś inne zaimki niż normalne
-spotkalem tylko jednego geja
-ani razu nie rozmawiałem z osobą która jest jakoś dziwnie ubrana
-nie widziałem nigdy
-ani razu nie spotkałem osoby która by miała jakieś inne zaimki niż normalne
-spotkalem tylko jednego geja
-ani razu nie rozmawiałem z osobą która jest jakoś dziwnie ubrana
-nie widziałem nigdy
źródło: cf59ff10944c47dfa36375234e22d1e1
Pobierz
thisguy1 +1
#gielda ile pieniędzy z wypłaty przeznaczacie na inwestycje, a ile na swoje 'zachcianki' (czyt. rzeczy do hobby/komfortu, które nie są niezbędne typu nowa konsola, słuchawki, wakacje, inne fanaberie)? Zauważyłem, że ciężko mi ostatnio znaleźć balans pomiędzy czerpaniem przyjemności z życia, a oszczędzaniem i inwestowaniem.

Hej, potrzebuje opinii kogoś z zewnątrz, a przede wszystkim kogoś kto się zdecydował na 3 dziecko. Jak to naprawdę wygląda? Nie zapytam czy żałujecie, ale jeśli bywa to mrugnijcie dwa razy XD Ja dosłownie odkąd urodziłam 2, jeszcze w szpitalu miałam myśli, że nie chciałabym na tym zakończyć. Zdrowie jest, warunki niby też, ale obawiam się, że nie podołam. Boje się, że zaniedbam któreś z dzieci, nie mamy pomocy znikąd, dajemy radę na ten moment. Nie czuje się umęczona macierzyństwem, bywa ciężko, ale czuję się dobrze z nimi. Zrezygnowałam jednak z pracy i tego też się obawiam, tak długiej luki w CV-teraz są to 3 lata. Miotam się. Fajnie poczytać o podobnych doświadczeniach, tym bardziej, że w moim otoczeniu większość par ma jednak jedno dziecko.
#pytanie #demografia #dziecko
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Ja mam 3 - 5-7-9. Mieliśmy podobne uczucia ale wychodzimy z założenia że lepiej zrobić niż żałować że się tego nie robiło. Mam czasami uczucie że te najmłodsze najbardziej kocham (chociaż na myśl o każdym robi się ciepło na sercu) :) A dzieci szybko rosną i przy starszej dwójce nawet nie zauważysz kiedy te najmłodsze wyrośnie.