Aktywne Wpisy

moll +171
źródło: 1000020022
Pobierz
CopyM +374
Chodzą słuchy, że ten chłopak na którego sikano, to właśnie kuzyn Borysa - gdzie ten wyćpany szczurek mówił, że oni tam se siedzieli i wyzywali mu kuzyna.
No no, jak się okaże, że oni pół nocy darli ryj, że znowu złapią mu kuzyna i zrobią mu powtórkę lub gorzej i on wyszedł tam z tego powodu do nich, to powinien dostać dodatkowy medal. Pierwszy byłby za to co zrobił, drugi dlaczego.
#
No no, jak się okaże, że oni pół nocy darli ryj, że znowu złapią mu kuzyna i zrobią mu powtórkę lub gorzej i on wyszedł tam z tego powodu do nich, to powinien dostać dodatkowy medal. Pierwszy byłby za to co zrobił, drugi dlaczego.
#

Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób pracodawca może się mnie pozbyć z pracy jeżeli pracuje na uop na czas nieokreślony. Bo często wchodzę w konflikt z pracodawcą, caly czas pretensje, sugerowanie abym może zmienil prace. A teraz straszenie likwidacją etatu. Jedynie wiem, że będzie to w cywilizowany sposób bo to budżetówka (urząd i to taki wyższy szczebel).
I jak się przed tych uchronić oraz w razie czego ugrać jak najwięcej np jakaś odprawa czy coś. No ogólnie jak się może mnie pozbyć. W razie fikcyjnej likwidacji etatu, a potem by był nabór na taki sam czy bliźniaczy to mogę gdzieś to zgłosić?
#praca #prawo #prawopracy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Z czego wynikają konflikty z pracodawcą? To mógłby być dla niego powód do rozwiązania umowy?
@ricco7: Na razie jeszcze mnie nie zwolnili więc nie ma co wysyłać. Aby mnie wywalić muszą coś wymyśleć bo ja nic nie podpiszę. I myślę, że mogą iść w stronę likwidacji etatu, bo wymyślą że może być nie potrzebny już.
Ale z drugiej strony no brzmi to logicznie. Wyobraźmy sobie, że chodzi jakaś automatyzacja, jakaś zmiana w prawie czy przeniesienie części pracy do innego organu. I co, mają
A co do konfliktów to generalnie z wiekiem kierownikowi odbiło i odbija coraz bardziej. Tzn ja znam tylko wersję jego. I niby siedziba główna wymaga
@dekonfitura: jak zapłaci odprawę to wszystko może tylko nie chce tego zrobić. Mimo ze w Polsce to max
@mirko_anonim: jeżeli dobrze zrozumiałem, to za to Ci grozi wypowiedzenie, ale bez odprawy. Sorry, praca to
@Tikyo: No właśnie, praca to nie jest przedszkole. Kierasowi totalnie odbiło, połowę czasu pracy robimy rzeczy typu tabelki, elfektywności, plany na miesiąc, kwartał i rok, potem podsumowanie roku 2025 z analizą co można było poprawić. I chciałem pokojowo się zwolnić. Nie chciał to też sobie robię zabawę. A jak widać to jest tylko jego wymysł, a nie centrali. To jakaś choroba. Są dni, że zachowuje się