Wpis z mikrobloga

✨️ Rodzinne wakacje all inclusive - jak je zaplanować?
Może dla kogoś to wyda się śmieszne, ale nigdy nie byłem na wakacjach za granicą i w tym roku chciałbym to zmienić. Planuję zabrać cała rodzinę na jakieś all inclusive (żona, dwójka dzieci 6 i 3 lata) co by się beztrosko pobyczyć na plaży / nad basenem i niczym się nie martwić.
Niestety o wyjazdach tego typu nie mam BLADEGO pojęcia. Podpowiecie co i jak? Wyjazd niestety musi być w miesiącach lipiec-sierpień więc liczę się z wyższymi cenami lub gorącem ale tego nie przeskocze. Dodatkowo wylot z Warszawy. A nie ukrywam, budżet raczej z tych standardowych.

Nasuwają mi się więc pytania:

1. Jaki kierunek wycieczki byłby najlepszy na takie rodzinne wakacje co by z dziećmi było spoko, klimat odpowiedni?

2. Chcę jak najwięcej wypocząć więc myślę nad typowym all inclusive z biura podróży. Czy któres polecacie lub wręcz przeciwnie?

3. Kiedy szukać ofert? Kupować już teraz czy czekać na czerwiec i polować na last minute mając nadzieje że się coś trafi? Są w ogóle znaczące wahania cen ?

4. Na co zwracać uwagę planując wyjazd z dziećmi? Patrze na pewno na godziny lotów (co by w środku nocy nie trzeba na lotnisko jechać) jak również bliskość lotniska od hotelu i morza. Co jeszcze jest ważne?

Z góry dziękuje!

#pytanie #kiciochpyta #wakacje #dzieci #turystyka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jakieś polskojęzyczne animacje mile widziane, bo 6 latka już można wysłać do jakiegoś kids klubu; poza tym podstawa to zaplanowanie rozrywki na lot dla dzieciaków - najlepiej jeden cały podręczny plecak czy torbę na zabawki, przekąski, kolorowanki i inne stopniowo ujawniane atrakcje dla zachowania zdrowia psychicznego swojego i współpasażerów
  • Odpowiedz
Podpowiecie co i jak?

@mirko_anonim: idź do biura podróży, skoro nic o tym nie wiesz to idziesz do babki i jej tłumaczysz co chcesz ona Ci daje 3 oferty i tyle

ewentualnie jak się z ofertami zapoznasz, to sobie w necie możesz porównać co w tym samym okresie lepszego uzyskasz za tą samą cenę
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
1. A o tej porze roku to będzie duża różnica czy to 35 w Turcji, Grecji czy Tunezji? Osobiście ze względu na relację cena/jakość skłaniałbym się ku Turcji.
2. Ja byłem z TUI, to samo rodzina i raczej same pozytywne opinie. W necie ludzie się pienią o opóźnienie lotów do różnych biur, więc nie przykładałbym dużej wagi do negatywnych opinii xD Trzymaj się jakichś dużych biur właśnie w stylu
  • Odpowiedz