Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie po toksycznym związku?
#relacje

Jestem po bardzo ciężkim rozstaniu z toksycznym partnerem. Cierpię na cptsd.

Ostatnio byłam w kontakcie z facetem, który był dla mnie tylko znajomym i niczego od niego nie chciałam. Rozmawialiśmy, on też był po ciężkim rozstaniu, tyle że u niego minęło więcej czasu.

Wiedział jak wyglądam, tak napiszę dla wyjaśnienia.

Koleś się tak odpalił, jak mu wysłałam kilka zdjęć, o które mnie prosił w rewanżu. Totalnie odjechał. Najpierw zerwał kontakt. Potem jak napisałam co u niego to zaczął mi zarzucać niewiadomo co, że ja coś od niego chcę że na niego lecę. Co jest bzdurą.

Potraktował mnie przykro, bo bardzo mnie pojechał, że jestem nieatrakcyjna i w ogóle. A ja go nie prosiłam o opinię. Zdjęcia były normalne, żadne wyzywające czy coś.

On mi wysyłał od iluś tam dni swoje zdjęcia w bokserkach, zdjęcia mięśni, jak ćwiczy etc.

Chociaż nie prosiłam o te zdjęcia. Potem było tak że on poprosił mnie o kilka zdjęć.

Wszystko przeinaczył, że to ja jestem zła i toksyczna kiedy to on zachował się nie w porządku wobec mnie.

Był 16 lat w związku, gdzie kobieta była toksyczna. Podejrzewam, że on po prostu reaguje jakąś taką agresją na kobiety, wydaje mu się że jest bardzo atrakcyjny (dużo o tym mówi, jest wysportowany ale nie w moim typie ogólnie) i że wszystkie na niego lecą, chociaż on nie chce. I tak zinterpretował mnie, choć nie dałam mu ku temu podstaw. Sama z siebie nie wysłałabym mu zdjęć, ale sam mnie prosił. Wysłałam jedno, to napisał że on mi wysłał więcej i żebym mu dosłała więcej.

Proszę Was o wsparcie, bo ja teraz bardzo wszystko ciężko przeżywam. Po jego niemiłych komentarzach zupełnie mi siadło samopoczucie. A też w związku ostatnim byłam przykro potraktowana, dużo zaczęłam chorować i czuć się taka wybrakowana bo to był związek z narcyzem ukrytym, który mnie po prostu niszczył.

Więc pracuję nad sobą, swoim poczuciem własnej wartości, co zostało nadszarpnięte.

A teraz jak spotyka mnie jakaś przykra sytuacja (jakakolwiek) to bardzo ciężko to znoszę, boli mnie to dużo bardziej niż normalnie

Chyba padłam ofiarą zemsty tego kolesia albo jest po prostu zaburzonym człowiekiem. On się chwalił tym, że już ileś tam kobiet odrzucił, które były nim zainteresowane, bo były wg niego toksyczne.
Jak się tak odpalił, ja mu napisałam wiadomość, gdzie wytłumaczyłam spokojnie i grzecznie swój punkt widzenia, to odpalił się jeszcze bardziej, że ja jestem toksyczna chociaż sam przyznał że nawet nie przeczytał mojej wiadomości. Po czym zablokował mnie wszędzie.

Mam wrażenie, że on wszędzie widzi toksyczność, dużo o tym czyta i wie, też dużo mi rozjaśnił w niektórych rzeczach, ale z drugiej strony sam zachowuje się toksycznie i tego już nie dostrzega. Zarzuca mi rzeczy, które sam robił - jak wysyłanie zdjęć, częste pisanie, gdzie to on często pisał i dużo tego kontaktu z jego strony było i opowieści o nim. Mam też wrażenie, że on przesadza z tą swoją atrakcyjnością, bo jak się odpalił to mówił dużo o tym, jak kobiety na niego lecą i kilka razy to podkreślał.

Proszę o jakieś ciepłe słowo, bo siedzę i płaczę. Mam wrażenie, że nigdy nie spotka mnie nic dobrego, i nie chodzi o związek, tylko w ogóle o ludzi i kontakty z nimi. Bo o związku to nawet już nie myślę, po swoich ciężkich przejściach.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach