Aktywne Wpisy
Mirki co myślicie o modleniu się?
Ogólnie to jakimś zawziętym katolem nie jestem, nie wiem nawet czy wierzę w jakąś siłę wyższą, raczej nie jest to coś naturalnego dla mnie. Ale ostatnio są takie momenty w życiu w których po prostu dobrze jest usiąść w ciszy a monolog wewnętrzny zamienić na „jednostronny dialog”. Nawet na chwilę się odkleić od rzeczywistości, wmówić sobie, że możesz komuś narzekać na świat, zrzucić z siebie odpowiedzialność
Ogólnie to jakimś zawziętym katolem nie jestem, nie wiem nawet czy wierzę w jakąś siłę wyższą, raczej nie jest to coś naturalnego dla mnie. Ale ostatnio są takie momenty w życiu w których po prostu dobrze jest usiąść w ciszy a monolog wewnętrzny zamienić na „jednostronny dialog”. Nawet na chwilę się odkleić od rzeczywistości, wmówić sobie, że możesz komuś narzekać na świat, zrzucić z siebie odpowiedzialność
źródło: IMG_0514
Pobierz
annlupin +11
wszyscy śpiom to nikt nie zobaczy nom
źródło: annlupin009876
Pobierz

Zgadzam się że dla mężczyzn wiek 30 lat to peak.. ale peak frustracji i #depresja, dlatego dobrze ktoś napisał ostatnio o tym że ludzie jadąc rano do roboty nie zdają sobie sprawy jakie to życie jest marne, jadą do roboty której nienawidzą a potem dom, obowiązki i tak codziennie ta sama monotonia i życia cud. Mnie dodatkowo bardzo uderza to, że wysiłek jest nieadekwatny do efektów. Bo ktoś może powiedzieć, że narzekam a nic nie robię żeby coś zmienić. Sam się na to nabrałem a też znam wielu ludzi którzy zapieprzają w #korpo, robią miliony kursów, szkoleń a co najwyżej dostaną kilka stów rocznie za dobrą ocenę. Po nocach robisz kursy żeby kiedyś wybić się ponad średnią krajową a babka z onlyfansa tyle samo wyciąga za postowanie zdjęć z wakacji i wtedy dokładnie masz ochotę to wszystko rzucić i olać ten system.
#przemyslenia #przegrywpo30tce #blackpill #przegryw #praca #antykapitalizm #antynatalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Przez prawie całą historię ludzie żyli w trybie zbieracta, pracowali kilka h na dobrę, a resztą rzeczy się za bardzo nie przejmowali, bo nie mieli na nie wpływu. Technicznie życie gorsze, dla psychiki lepsze. Od 10k lat kiedy przeszliśmy na rolnictwo żyjemy w anomalii w ktorej nasze psychiki nie
Jeżeli odpowiedzialnie podszedłeś do życia i nie przebimbałeś lat 20tych, gdy miałeś dużo energii i mogłeś spać po 4h dziennie następnie się czegoś uczyć, studiować, to właśnie lata 30 są tym czasem gdy zbierasz żniwo swojej pracy. Jesteś wtedy relatywnie młody i do tego masz hajs, względną dojrzałość emocjonalną, doświadczenie i
Jeśli ludzie w wieku 30 lat zbierali by żniwo swojej pracy to znaczy że powinni nie pracować i cieszyć się życiem.
Tymczasem obecnie w wieku 30 lat dopiero zaczyna się zarabiać jako takie hajsy
Zejdź na ziemię
Nie chodziło mi o brak pracy, tylko o efekty wcześniejszego rozwoju w postaci pracy która jako tako daje poczucie spełnienia lub dobrych zarobków.
A pracować trzeba, bo gdyby ludzie nie pracowali to dopiero byśmy mieli "fale depresji" i niekończące się kolejki do terapeutów.
Ludzie są przemęczeni i zestresowani praca i dlatego są problemy psychiczne
Myślisz że ewolucja zadziałała i zmieniła biologię dla ludzi europejskich przez te kilkadziesiąt lat? XD
@SuperTimor435 przecież nawet to opisał w swoim poście.
Opierajmy się proszę o naukowe dowody a nie ... bo mi się wydaje