✨️ Dlaczego imigranci mają luz, którego brakuje Polakom?Ⓘ Coś w tym jest panowie że "naszym brakuje luzu". Jak tak obserwuje imigrantów czy to w Polsce czy jak byłem na zachodzie to zawsze zazdrościłem im tego luzu i że mają wyrąbane na wszystko. I niekoniecznie chodzi mi o łamanie prawa czy bycie agresywnym ale takie minimalistyczne podejście do życia i luz nie do podrobienia, zupełnie jakby jutra miało nie być albo mieli miliony na koncie. Mam wrażenie że my to jesteśmy non stop pospinani, stres, nerwy, co inni pomyślą, co kobiety pomyślą, ciągłe godzienie za pieniądzem, karierą, praca, rodzina, a może większy dom, a może jeszcze więcej sprzętu do domu. Taki imigrant to ma gdzieś kariere i pocenie się w białej koszuli i gonienie za króliczkiem. Zazdroszczę tego...
Jak tak obserwuje imigrantów czy to w Polsce czy jak byłem na zachodzie to zawsze zazdrościłem im tego luzu i że mają wyrąbane na wszystko
@mirko_anonim: bo nie maja nic do stracenia? Bo nie obowiązują ich normy społeczne? Mogą baby molestować do woli i żadna krzywda czy nawet ostracyzm społeczny ich nie spotka? To może mieć coś do rzeczy xD
@mirko_anonim: Chyba ogólnie kwestia taka, że od młodych lat w szkole uczono nas wyścigu szczurów - od małego uczenie wzorców, że liczą się wyniki, na ich podstawie przypisywanie wartości. Imigranci przyjeżdżają i są dwa powody tego o czym piszesz - jedno to brak tego wyuczenia, drugie to czysta karta
@mirko_anonim: Prosta sprawa, Jak ktoś wychował się w biedzie (tak jak wielu Polaków aktualnie będących w wieku produkcyjnym) to nie ważne ile później zarobi - zawsze będzie się uważał za biednego i będzie się bał, że mu zabraknie. Poczekaj aż dorośnie pokolenie wychowujące się w dostatku to też będą wyluzowani.
Poczekaj aż dorośnie pokolenie wychowujące się w dostatku to też będą wyluzowani.
@RozwiewamyTajemnice: co za bzdura. Jak bylem w najwiekszych spelunach w Azji, glebokie dziury i ludzie byli mega wyluzowani. To calkowicie przeczy Twojej tezie
organizacyjny-znawca-57: W wiekszosci wypadkow nie sa to ludzie inteligentni, przyjechali jezdzic w glovo na rowerku albo robotac w fabryce, wiec nie maja glebszych przemyslen, i tak tu maja lepiej niz w swoim kraju. A jak im nie wyjdzie to wrócą do siebie w ostatecznosci bo nie sa przywiazani do tego miejsca
j--------e. niedawno pisałam o dobrym dniu i o największym koszmarze jaki mógłby mnie spotkać, czyli spotkanie z dzikami. właśnie widziałam się z trzema wielkimi gnojami. zamarłam chwilowo, ale żyje.
Coś w tym jest panowie że "naszym brakuje luzu". Jak tak obserwuje imigrantów czy to w Polsce czy jak byłem na zachodzie to zawsze zazdrościłem im tego luzu i że mają wyrąbane na wszystko. I niekoniecznie chodzi mi o łamanie prawa czy bycie agresywnym ale takie minimalistyczne podejście do życia i luz nie do podrobienia, zupełnie jakby jutra miało nie być albo mieli miliony na koncie.
Mam wrażenie że my to jesteśmy non stop pospinani, stres, nerwy, co inni pomyślą, co kobiety pomyślą, ciągłe godzienie za pieniądzem, karierą, praca, rodzina, a może większy dom, a może jeszcze więcej sprzętu do domu. Taki imigrant to ma gdzieś kariere i pocenie się w białej koszuli i gonienie za króliczkiem. Zazdroszczę tego...
#praca #przemyslenia #emigracja #polska #polak #przegryw #blackpill
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: bo nie maja nic do stracenia? Bo nie obowiązują ich normy społeczne? Mogą baby molestować do woli i żadna krzywda czy nawet ostracyzm społeczny ich nie spotka? To może mieć coś do rzeczy xD
@RozwiewamyTajemnice: co za bzdura.
Jak bylem w najwiekszych spelunach w Azji, glebokie dziury i ludzie byli mega wyluzowani. To calkowicie przeczy Twojej tezie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord