Aktywne Wpisy

tojapaweu +138
Miesiac temu zapytałem się księgowej, czy mogę sam rozliczyć PIT. Odpisała mi to co na screenie.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
źródło: image_picker_78EF39A7-28FA-4EA6-9D1F-99BD5061E328-10976-0000050F0F22F381
Pobierz
KitaxKita +998
Często pojawia się argument
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura
no ogólnie konfitura ma rację, ale forma protestu jest zła
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura

Mam pytanie, jak mogę popracować nad pewnością siebie za kierownicą?
Jeżdżę toyotą aygo od 5 lat, nie dostałem żadnego mandatu (średnio 10-15k rocznie).
Mimo to za kierownicą czuje niepokój w sytuacjach jak:
- jadę w mieście to mi siedzą na zderzaku i poganiają(jadę normalnie nie zamulam, tylko po prostu nie przekraczam prędkości) cały czas zerkam do tyłu i często gęsto nawet musze przejechać na "późnym żółtym" bo wiem że gość by się we mnie wpieprzył.
- Jadę autostradą (jadę te 90-100), to między tirami czuję taki strach że mnie zaraz zmiażdżą, za to jak jadę powyżej 120-130 to w ogóle nie czuje się pewnie w tym aucie.
- Zimą jak jest ślisko (też mnie poganiają..) bo w zakrętach zwalniam
Toyota z 2010 roku, wszystko wymieniane na czas, a mimo to uważam się za złego kierowcę.
Najlepiej to mi się jeździ nocami czy to autostrada czy miasto, jadę spokojnie, mniejszy ruch nikt mnie nie pogania ani nic.
Ktoś miał podobny problem?
#kiciochpyta #samochody #motoryzacja #prawojazdy #niebieskiepaski #rozowepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Między tirami lepiej nie jeździj, nie dziwię się, że się boisz. Pewnie w 99% przypadków nic złego
źródło: obraz
Pobierzco do prędkości to po prostu nie jeździj tym czymś 130 km/h. To jest nieco bardziej obudowany
Moja rada? Olej wszsytkich dookola, jezdzij przepisowo i tyle. Moze to dziwnie zabrzmi, ale musisz sie po prostu wyluzować ;) Ale pewnie podszkolenie umiejetnosci nie zaszkodzi, możesz zawsze isc na jakiś kurs doszkalający.
Zamulasz i w-------z innych, nie chodzi o z-----------e jak p------y ale o normalną dynamiczną jazdę +10% dozwolonej prędkości. Tak jeżdżą normalni ludzie, wbrew p---------u wykopowych filozofów.
Przestań analizować i widzieć
Miej w------e na kretynów. MASZ PRAWO być na tym miejscu na drodze na którym jesteś. Kup sobie kamerkę, najlepiej na przód i na tył, jak debil w ciebie wjedzie
@CREATE_USER: pomyśl co właśnie napisałeś. Jedziesz za kimś kto jest niedoświadczony/niepewny/zestrachany i WŁAŚNIE DLATEGO siedzisz mu na dupie? Przecież to kretynizm zupełny.
Kogoś takiego się albo wyprzedza albo trzyma solidny dystans, właśnie po to żeby zdenerwowany nie zrobił
Na takich właśnie ludzi musisz mieć w------e, bo to zakały drogowe, przez które normalni kierowcy potem muszą się męczyć.
źródło: ddeaf6b8bdd6b44bcc730e81c606226a93bfbbfc9864fdad9e9e3415db35428c
Pobierzźródło: obraz
Pobierz