✨️ Kołchoźnicy z korpo: zmęczenie i frustracjaⒾ Kołchoźnicy z korpo - jak często myślicie o tym żeby tu wszystko rzucić? Gdyby nie to że w Polsce są takie nierówności dochodowe praca biurowa vs wszystko inne, to dawno bym to rzucił. Najgorsze jest to że ja zarabiam właściwie niewiele ale w jakimkolwiek #korpo nie byłem to ten ciągły stres, atmosfera, ciągłe rozwiązywanie problemów mnie wypala na maxa. Alternatywa jest kiepska bo robić za 3-4k z patologią na magazynie to z deszczu pod rynne. Jak tam u was? Jesteście zadowoleni z tego co robicie? Czy też czujecie że jesteście zwykłym klepaczem (ja nie IT).
Na pocieszenie ci powiem że ja na uz i na drugą połowę miesiąca dali mi uwaga 12 godzin XDD nie że dzienne tylko na pół miesiąca, fajnie zrobie kurs na podesty ruchome i jadę na jakikolwiek nabór do straży gdzie pociąg dojeżdża
@mirko_anonim: nie łącz słowa kołchoz z pracą biurową. Mylisz pojęcia. Praca biurowa jest o jeden status społeczny wyżej niżej niż fabryka w pracy fizycznej. Statusu społecznego nie liczymy kasą. Napierniczając kostkę brukową zarobisz więcej niż klepiąc excella, ale prestiż jest całkowicie inny i wydatek energetyczny też.
@SolarisYob: kołchoz wywodzi się z więzień ZSRR, gdzie są prace fizyczne czasem nawet głodowe. Jak siedzisz w biurze i klikasz, to praca biurowa, ale nisko płatna o ile ma niską płacę.
Kołchoz to ciężka praca fizyczna lub średnia praca fizyczna na magazynie. Praca biurowa nigdy nie jest kolchozem nawet za minimalną
Kołchoźnicy z korpo - jak często myślicie o tym żeby tu wszystko rzucić? Gdyby nie to że w Polsce są takie nierówności dochodowe praca biurowa vs wszystko inne, to dawno bym to rzucił. Najgorsze jest to że ja zarabiam właściwie niewiele ale w jakimkolwiek #korpo nie byłem to ten ciągły stres, atmosfera, ciągłe rozwiązywanie problemów mnie wypala na maxa. Alternatywa jest kiepska bo robić za 3-4k z patologią na magazynie to z deszczu pod rynne. Jak tam u was? Jesteście zadowoleni z tego co robicie? Czy też czujecie że jesteście zwykłym klepaczem (ja nie IT).
#korposwiat #praca #pracbaza #zarobki #depresja #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Kołchoz to ciężka praca fizyczna lub średnia praca fizyczna na magazynie. Praca biurowa nigdy nie jest kolchozem nawet za minimalną