Aktywne Wpisy

CzekoDonut +122
Mam nadzieje, że o tej godzinie jest mało osób (OBY!...), bo w formie wyjścia ze strefy komfortu i wyjścia do ludzi publicznie oferuje 500 zł przelane BLIKiem a losowanie dnia 10 maja (ʘ‿ʘ)
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
źródło: 5993c2a458fd48d10808504886f227ca
Pobierz
Mexiii +290
Jeśli wiesz co to za logo, to znaczy że kolonoskopia już blisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#glupiewykopowezabawy #heheszki #cotozalogo #gimbynieznajo
#glupiewykopowezabawy #heheszki #cotozalogo #gimbynieznajo
źródło: image_picker_021D4B63-9072-413A-B882-5B148E073CE9-92950-0000075E5551383F
Pobierz

Eh panowie z wiekiem dochodzę do wniosku że nie warto się starać, nie warto być uczciwym, sprawiedliwym czy nawet uczuciowym. Liczy się tylko zysk, chłodna kalkulacja. Obojętne czy to praca czy relacje. Nawet patrząc na to co się na świecie dzieje - ty jesteś uczciwym pracownikiem, grzecznie segregujesz śmieci, otwierasz drzwi kobietom a gdzieś tam miliarderzy robią sobie pato imprezy, żyją pod korek, decydują o wojnach i mają w pompce twoje prawa czy nawet twoje życie. Nawet patrząc przyziemnie to wygrywa ten kto jest cwańczy, kto więcej wyłudzi z dotacji albo zbajeruje szefa. Najgorsze chyba to że nie potrafiłbym taki być i gdybym zaczął sam stosować to samo to wszyscy by się odwrócili ode mnie albo skończyłoby się to źle, bo to nie system dla takich delikatnych szaraków ludzi jak ja.
#przegryw #przemyslenia #antykapitalizm #zycie #depresja #blackpill
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: life-isnt-fair-v0-327ybq10xa2e1
Pobierz@mirko_anonim: cóż, najchlodniej kalkulujac oplaca się być etycznym, bo w ten sposób możesz stworzyć grupe społeczna w której
@mirko_anonim: Wysoki oski może w pracy dosłownie nic nie robić, a normictwo i tak będzie gadać że jest mega ważny i potrzebny, prawdziwa historia.
@mirko_anonim: fajnie się samemu wyjaśniłeś, gdy w jednym zdaniu napisałeś coś o szukaniu "etycznych ludzi", aby zaraz nieetycznie wspomnieć o chciwości względem nich. właśnie na tym polega słabość etycznych ludzi, że oni z definicji nie wiążą się w takie grupy, bo zarówno nie chcą wykorzystywać innych, jak i wiedzą ze inni będą
@czescmampytanie: i uważasz tak na polu etyki utylitarnej
@mirko_anonim: na polu etyki ogólnorozumianej którą implikowałeś w swoim poście.
źródło: image
Pobierzźródło: IMG_1115
PobierzTak jak wspomniałem, nie masz elementarnej wiedzy o podstawach etyki, ale zawsze jesteś gotów wysrac sie swoja ignorancja na wykopie.
@mirko_anonim: niesamowite, że o chłopskim rozumie pisze ktoś, kto swoim chłopskim rozumem wydedukował błędnie że nie znam określonych pojęć. ehhh skoda czasu na takich pseudointeligentów.
Na polu obu tych etyk można długo debatować za i przeciw opłacalności współpracy, można różnie definiować wyzysk, można zająć szereg stanowisk
Ale to nie dla @czescmampytanie . Każdy watek z tobą
@mirko_anonim: trzeba było pomyśleć nad tym zanim zasrałeś szachownicę wielki intelektualisto xD
#filozofia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta