Aktywne Wpisy

Co w sytuacji, kiedy kobieta zarabia więcej w związku? Jak się z tym czujecie?
W ankiecie uwzględniamy tylko sytuację, w której #rozowepaski zarabiają więcej od #niebieskiepaski
#ankieta #pracbaza #zwiazki
W ankiecie uwzględniamy tylko sytuację, w której #rozowepaski zarabiają więcej od #niebieskiepaski
#ankieta #pracbaza #zwiazki
Jaka różnica zarobków między kobietą a mężczyzną może doprowadzić do rozpadu związku:
- 1-2 k 27.3% (261)
- 3-4 k 10.7% (102)
- 5-7 k 12.9% (123)
- 8-10 k 6.0% (57)
- powyżej 10 k 43.1% (412)

Ukiss +108
Perełki z rejestru PESEL, część 2!
Męskie:
* Luidżi (2 osoby)
* Leczysław (6)
* Stanimierz (2)
Męskie:
* Luidżi (2 osoby)
* Leczysław (6)
* Stanimierz (2)

Wycieczka, którą miałem w planach dłuższy czas, ale dopiero ostatnio, jak weszła mi faza na szukanie śladów Września '39 w mojej okolicy, doszła do skutku.
Nad rzeką Brdą, jest miejsce, które mocno zaważyło, że obrona Korytarza Pomorskiego posypała się jak domek z kart - zatopiony, nieistniejący już, most w Sokole-Kuźnicy. Wybudowany 2 dni przed wybuchem wojny, został stracony już po południu pierwszego dnia wojny. Nie wiadomo czemu nie został zawczasu zaminowany i wysadzony, dostaje się w ręce atakujących Niemców i służy jako autostrada na polskie tyły. Próba odbicia mostu następnego dnia jest tak samo dobrze zaplanowana, skoordynowana i wykonana jak reszta walk wrześniowych - 2 pułki, z planowanych trzech (bo temu trzeciemu nagle się rozkazy zmieniły - typowe dla września), atakują każdy w innym czasie i bez wsparcia artylerii. Wynik starcia znany z już przed startem, chociaż i tak naszym udaje się dojść w bezpośredniej odległości do mostu. Koniec końców, Niemcy przebijają się przez niebronione tyły i okrążają Armia „Pomorze”. Game-over w trzy dni.
Powstanie Zalewu Koronowskiego w latach 60' zatopiło wszelkie ślady po moście i osadzie Hammer na drugim brzegu Brdy.
#rowerowyrownik #kujawskopomorskie #historia #rower
Skrypt | Statystyki
źródło: strava1816063463475591756
Pobierzźródło: osada hamer
Pobierzźródło: Sokole-kuznica
Pobierzźródło: IMG_20260315_131431801_HDR
Pobierzźródło: IMG_20260315_131420450_HDR
Pobierzźródło: IMG_20260315_124617067_HDR
Pobierz