Aktywne Wpisy
lyncz +183
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

dariusz44 +62
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.

Hejka, mam pytanko o wycenę przyłączenia się do siły sąsiada. Dostałem wycenę 1700 zł, województwo mazowieckie, i wydaje mi się to mega drogo . Czy ceny teraz takie są?
Robocizna, kabel YKY (jeżeli dobrze zapamiętałem), podłącznik jakiś certyfikowany chyba FPV, mała rozdzielnica budowlana.
#elektryka #budujzwykopem #budownictwo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Bez koparki to idzie tymczasowe przyłącze od sąsiada na czas budowy zamiast prądu budowlanego czyli z jego garażu podlicznik,kabel, może z 20 m, do mnie na działkę, normalnie na wierzchu. Rozdzielnia jakaś mała, prosta.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Nie szukając głeboko, za około 900,- masz stację ładowania/magazyn energii 600W 299Wh. Spokojnie starczy Ci na dniówkę pracy, zabierasz potem do samochodu i ładujesz w domu. Do tego dokupisz sobie przedłużkę pod siłę jak już będzie trzeba tynki robić ale do tego czasu to raczej ogarniesz skrzynkę z licznikiem
P.s. betoniarke na 230v spokojnie na tym odpalisz rowniez tylko nie wiem po co Ci ona
zeby mieszac beton
niektorzy spawaja zbrojenie, do montazu prefabrykatow, ogrodzenia
@JestemKaspi: w 2026? To jeszcze mi powiedz jak chcesz uzyskać beton C25 z betoniarki zgodnie z normami i założeniami z projektu który posiadasz, bo go posiadasz prawda?
W
@ksiak: mozna na przyklad mieszac zaprawe murarska albo beton pod slupki ogrodzeniowe
Ile tej zaprawy potrzebujesz w 2026 roku i konkretnie do czego?
@JestemKaspi: słupki ogrodzeniowe chcesz robić przed
Bez porządnej mlotowiertarki więźbę by mocowali tydzień dłużej
Sam mam wszystkie narzędzia na akumulator ale żeby twierdzić że wszystko można zrobić na bateriach to trzeba budowę oglądać chyba tylko na YouTube
źródło: IMG_6801
Pobierz@JestemKaspi: Ciekawe ile taniej by Cię wyszło zamówić gotowy beton i czy to co zrobili jest zgodne z projektem i ma odpowiednie parametry.
Są takie
W większości przypadków i tak potrzebny w pewnym momencie jest albo agregat albo przyłącze
No to jak masz dużo baterii to spokojnie jedziesz ciągle o ile są to modele 5Ah lub 9/12Ah. Bo w innym wypadku mnie to nie dziwi.
@JestemKaspi: przecież nawet Makita ma mieszadło na LXT, natomiast jak potrzebujesz mocniejszego to w przypadku Makity idziesz
Co ze spawarką?
@JestemKaspi: wybacz ale wiele osób wskazuje batoniarkę jako potrzebną na budowie co w roku 2026 nie jest już takie oczywiste. Płytę zalewasz z beczki, pierwszą raje możesz ukręcić mieszadłem bo potrzebujesz tego małe ilości. Dalej pustaki czy to ceramika, beton komórkowy, silikat to lecisz albo na klej który rozrabiasz (bezsens) albo z pistoletu (szybciej, czyściej, cieplej). Dach to już