Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z poczuciem winy w pracy?
#pracbaza #problem #bieda

Mam taki problem z pracą że daje sobie wejść na głowę i mam dużo wyrzutów sumienia.
Ogólnie zarobki jak na Polskę dobre może nawet bardzo, ale jestem z biednego domu, ojciec alkoholik, mama wszystko przewalała zaś na ubrania. Zero oszczędności i jedyne z czym wszedłem w życie to zaburzenia lękowe, nerwice, i samodzielne rozwiązywanie problemów xD

No i w pracy odstałem 2 lata temu auto służbowe, które mogę używać prywatnie, mam to powiedziane ale. Je na piśmie.

No ale że jestem cebulą z domu to np. Często jadę powoli autostradą na pustym baku bo boli mnie tankowanie na fakturę paliwa w takich cenach i że ktoś np księgową albo dyrektor p-------e się o to że tak wydaje kasę. W efekcie ostatnio jechałem z naszym technikiem (niżej ode mnie w firmie) i mówię że zatankujemy tutaj na s8 za 50 -70 zł a potem się doleje. No i gość mnie z----l ze ja jakis p------------m bo firma wrzuca to i tak w koszty.

I potem wywiązała się rozmowa z innymi pracownikami i zapytałem czy oni jeżdżą prywatnie służbowymi autami no i każdy mówi że tak. Ja też trochę jeżdżę prywatnie tak do 600 km miesięcznie. Raz w miesiącu do domu rodzinnego. I czasem do pracy.

No i jak zapytałem za ile miesięcznie tankują za swoje to mnie wyśmiali że wszystko jest na fakturę i mam jeździć i nawet nie mówić szefowi że tankuje za swoje do prywatnych jazd jak to jest tak mało km bo są ludzie co służbówka dymaja na wakacje i nikt od lat nie robi problemów.

Jak to u was działa? Bo nie wiem gdzie jest granica i na ile moje zachowanie to patologia z domu na ile uczciwość….

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach