Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z hałasem sąsiadów?
Hej,

mam takie pytanie. Mieszkam w domu jednorodzinnym, obok sasiedzi ktory sie wprowadzili, sprawili sobie dwa psy (nierasowae, jelsi to w ogole ma zanczenie). Psy sa wypuszczane rano (niemal codziennie) miedzy 6:00-6:30 na ich ogrodek, na ktorym psy zalatwiaja swoje potrzeby itd. Juz abstrahujac od calej tej sytuacji, psy budza mnie szczekaniem, ktore trwa rozne czasami 5, czasami 10 min, az ich nie zawolaja. Czy moge zwrocic im uwage? Serio nie chce wychodzic na kogos kto ma "problem", ale skoro ja nie powoduje halasu o tej porze, to czy moge wymagac od nich tego samego?

Prosze o rade

#pytaniedoeksperta #psiarze #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: A więc tak - kupujesz urządzenie zwane "ultradźwiękowa stacja antyszczekowa" albo coś w tym stylu. Stawiasz sobie przy ogrodzeniu (tylko tak, żeby sąsiad nie widział, że to to) i skierowane w stronę sąsiedniego ogródka. Kiedy psy zaczną szczekać, urządzenie wykryje dźwięk i puści kilka silnych i bolesnych dla psów sygnałów (niesłyszalnych dla człowieka). Z czasem psy zaczną kojarzyć to nieprzyjemne doświadczenie ze szczekaniem i przestaną szczekać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nic nie jesteś w stanie zrobić niestety. Zwrócisz im uwagę to Cię zwyzywają albo w najlepszym wypadku powiedzą, że ich psy nie szczekają xD Psiarze to najgorsi sąsiedzi.
  • Odpowiedz
@Wincyyyyj: Nie kazdy zyje wsrod patologii. I nie kazdy ma zero szacunku wsrod ludzi.. Wspolczuje Ci.

Oczywiscie, ze pogadaj z sasiadem. Nie wiem co to za pytanie i nie mam pojecia, dlaczego piszesz z anonima :) odwagi, ludzie sa dobrzy
  • Odpowiedz
@Casuel: to prawda, nie wszyscy sąsiedzi biorą sobie psy i puszczają je o 6 rano do ogródka budząc tym sąsiadów. Niestety OP ma to nieszczęście, że koło niego wprowadzili się psiarze, którzy nie mają szacunku do niego
  • Odpowiedz
@Wincyyyyj: Mozna nie wpasc na to, ze komus to przeszkadza. Nazwij to ignorancja, egoizmem lub po prostu glupota. Srednie IQ to 100. Srednie.

Tak, ludzie sa głupi :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nic z nimi nie gadaj, od razu będzie wiadomo, kto zgłasza i będziesz na cenzurowanym, zaczną Ci wrzucać śmieci (albo coś gorszego) do ogródka itp. Ewentualnie anonimowy liścik do skrzynki (uprzejmy). Spróbuj tego urządzenia na ultradźwięki. W między czasie nagrywaj i notuj godziny i czas (chyba, że czujesz, że to Cię bardziej na tym zafiksuje), a potem zgłoś do odpowiedniego organu (straż miejska, wiejska, policja). Musisz się najpierw upewnić,
  • Odpowiedz
@arapv: Bo nawet jak pogadasz i oni spoko, spoko i nawet zareagują, to patrząc na inne historie to max 2 miesiące i będzie to samo. A wtedy już będą wiedzieli, że to Ty, jak podejmiesz bardziej zdecydowane kroki.
  • Odpowiedz
jak można być nieświadomym, że jego pies szczeka? Może nie są źli ale są na pewno egoistyczni i wykazują się ignorancją

@Wincyyyyj: dokładnie tak samo, jak można być nieświadomym, że twój dzieciak przez godzinę skaczę po podłodze, a pod Tobą ktoś mieszka :D
Jak mieszkasz w syfie, hałasie to nie widzisz tych problemów.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
profesjonalny-mentor-86: 10 minut xD To Ci się poszczęściło, inni sąsiedzi gdzieś jadą, to pies sobie szczeka przez prawie cały czas czekania na ich powrót, kiedyś w weekend do pierwszej w nocy.

Trzeba by mieć lepsze okna, ale są drogie. Po taniości można słuchawki z muzyką.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz