Wpis z mikrobloga

✨️ Czego brakuje na zadupiach pod dużym miastem?
Jakich usług/miejsc wam najbardziej brakuje na zadupiach pod dużym miastem, ten słynny obwarzanek. Tzw. „uroki wielkiego miasta”, z których się korzysta częściej niż raz na kwartał, więc jakieś opery narodowe odpadają, w ofertę gastro tbw, w Polsce większość traktuję jako mild scam. Oglądam mieszkania na wypizdowie i w obrębie 10-15 minut wydaje mi się, że wszystko jest, szczególnie w dobie zakupów internetowych, ale może coś mniej oczywistego pomijam.
#mieszkanie #warszawa #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Halo powiedzcie, czego brakuje wam w mieście, ale pomijając wszystkie rzeczy, które w mieście są, bo to według mnie śmieszne? U mnie jest dino, to znaczy się wszystko jest, czego potrzebuję
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Może nie obwarzanek ale dalsze przedmieścia. Brakuje najbardziej szerokich chodników, dróg rowerowych i oferty fajnych kawiarnii i restauracji w zasięgu 10 minut spaceru.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niezależny-fenomen-25: W ubiegłym roku wyprowadziłem się z wojewódzkiego do powiatu i nie brakuje mi niczego - kino mam pod nosem, sklepy i tak wszędzie są te same, do teatru chodzą bardzo rzadko (ale ja jestem chamidło). Moje dziecko ma zajęcia dodatkowe takie, jak rówieśnicy z wojewódzkiego - angielski, robotyka, pływanie: wszystko w obrębie do 6 minut jazdy autem. Powiatowe ftw.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
profesjonalny-innowator-44: @haabero: jest lasek 5 minut od osiedla, które oglądam, to nawet lepiej niż park. A serio u Ciebie nie ma parku w jakimś gminnym? Nie kojarzę miasteczka, w którym bym był, a by takiego nie było.
@SkladanyScyzorykwPoniedzialek: budowlany jest, właśnie Leroy, no to się zgodzę, że jedna z nielicznych rzeczy, które warto mieć pod ręką, bo ciągle czegoś brakuje.
Ubrania stacjonarnie to mordęga, nie wolisz zamówić, przymierzyć na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @wstanczyk: nie chodzę do opery (byłem 2 razy w życiu), w teatrze jestem ze 3-4 razy w roku, więc nie potrzebuję na miejscu, chociaż wiem, że są ludzie o innych potrzebach ;). Jak masz jakieś przykłady czego może brakować takiemu szarakowi jak mi to zapraszam do burzy mózgów, może pomoże to w wyborze mi i innym :).

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
artystyczny-mentor-49: wszystko jest, no może brakować obiektów jak stadion treningowy, ale za to można sobie pobiegać po serwisówkach.

Problem to się robi w drugą stronę, te przedmieścia zaczynają być miastem, ciągle coś budują i robi się tłoczno, co chwilę jakieś pole rolnik sprzedaje i cyk nowe osiedle albo magazyny.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz