Wpis z mikrobloga

31 755 + 46 = 31 801

Ależ to była przygoda - kwintesencja kwadraciarstwa.
Pojechałem 40km (głównie drogą krajową), żeby wjechać na 2km szutru (jeszcze pomyliłem szutry i sobie dołożyłem z 4km ujebu), potem trawiastą drogę polną, potem nasiąkniętą wodą miedzę, potem na łąkę na której już się nie dało jechać bo chlupało. Na tej łące zostawiłem rower i poszedłem do podmokłego, bagnistego lasu, na skraju rezerwatu przyrody Jezioro Rakutowskie.

W kwadrat idealnie wpisane jest to bagno i wejście piechotą w ten las to jedyny sposób żeby go odhaczyć. Na jesieni było względnie sucho, tylko "miękko". Wtedy zawróciłem jak doszedłem do jakiejś strużki wody bo uznałem że wystarczy, a się okazało, że zabrakło mi 30 metrów. Dziś ta strużka wyglądała jak sztuczny kanał, miała z 1,5m szerokości i pół metra głębokości (sprawdzone kijem). Poskakałem tam od drzewa do drzewa, od kępy traw do kępy i zrezygnowałem ze skakania przez ten kanał. Ogólnie zapadałem się w tej trawie do kostki i "wyciskałem" z niej lodowatą wodę, która wpływała mi przez dziury do buta. Na szczęście do lasu wszedłem ciut innym "wejściem" niż na jesieni i to poświęcenie wystarczyło żeby odhaczyć dziada :D

-------------------------------------------
#kwadraty

Max square: 28x28 (-)
Max cluster: 1237 (-)
Total tiles: 4887 (+1)

To chyba najtrudniejszy ze wszystkich kwadratów, przynajmniej tych dużych :D
Obok, na podobnie podmokłych terenach, mam jeszcze z 4 inne kwadraty do zrobienia, ale z tego co widziałem są tam jakieś ścieżynki.

#rowerowyrownik

Skrypt | Statystyki
cultofluna - 31 755 + 46 = 31 801

Ależ to była przygoda - kwintesencja kwadraciarstw...

źródło: tdk4_mTOgqOffAugWcfZ7MfjU5nWkYY84kK2MFmVavk-2048x1155

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cult_of_luna: mnie kiedyś rower uratował, bo w------m się w takie grzęzawisko, że za chiny bym nie wylazł stamtad, a tak położyłem się na rower i ledwo wyciągnęłem się z tego bagna, przyznam że myślałem że tam zostane
  • Odpowiedz