Aktywne Wpisy

MetalowyBieg +342
Zatrudnili u mnie takiego skąpego boomera i naprawdę ciężko się na to patrzy.
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z

moll +98
źródło: 1000020022
Pobierz

#pracbaza #polska #zdrowie
Zastanawia mnie od zawsze skąd w ludziach (w tym i u mnie) zdolność do zaciskania zębów i działania wbrew logice, wbrew woli byle tylko stąpać bo bezpiecznym gruncie.
Pracuje w problematycznej pracy, dobrze płatna, spokojna, bez nadgodzin ale przełożona robi ogromny zamęt. Nierówno traktuje pracowników, skrajnie, co chwilę zmienia cele, burzy organizacje pracy przez co z jajek coś powodu każdy odczuwa stres zamiast to olać.
I jest sobie takk na wyjmy go Mirek który 1.5 roku rozstał się z narzeczoną - zdradziła go po 7 latach związku.
Odbiło się to na nim bardzo do tego stopnia że przestał o siebie dbac. No i po pół roku zaczął mówić że rzuci pracę co nikomu nie w smak to to jeden z najbardziej zaangażowanych i wartościowych pracowników. Wiedza ogromna, zawsze pomocny.
Rozmawialiśmy w 4 przy piwie, ja, Mirek i jeszcze 2 kolegów z pracy. No i Mirek mówi że szuka pracy bo już ma dość tej presji i niestabilności tego że co chwilę zawala terminu bo mu przełożona targety zmienia.
I ma dość ale boi się zmiany pracy bo kasa itp itd. Na co inny facet powiedział mu bardzo sensownie, że skoro już położył krechę na te robotę to może niech w niej zacznie odpoczywać i jak zarząd zobaczy że się opierdziela to dopiero zmieni pracę. W tej sposób odpocznie przed nową pracą i nje będzie się dalej frustrował w obecnej.
Mirek jako że załamany rozstaniem zrobił tak jak mu poradzono. I co? I nic. Nikt nje ma pretensji że pracuje na 30% dawnej normy. Kasa ta sama, chłop zaczął chodzić coraz badzie szczęśliwy a ostatnio stwierdził że już się nie zwalnia bo przełożona dała mu spokój.
Ilu z nas tkwi w takiej samej pętli j-----a dla zasady?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Ja robiłem trasę w 15 godzin a kolega w 9 godzin.
Ja zarobiłem £100 więcej dziennie niż on,
Przerwy co chwila, drzemki, wylegiwanie się, pogadanki na kantynie, kawka na sklepie z pracownicami,
I nikt się nie czepiał a kasa leciała