Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +68
GKS Tychy oficjalnie spadł dziś do II ligi.
To też jest ewenement, zbudowano w Tychach taki duży, ładny stadion (pojemność 15 300) i nie dość, że tyle lat ten klub tkwił w pierwszoligowej przeciętności i nigdy do Ekstraklasy nie awansował, to jeszcze finalnie z tej pierwszej ligi zleciał...
#mecz #pierwszaligastylzycia #tychy
To też jest ewenement, zbudowano w Tychach taki duży, ładny stadion (pojemność 15 300) i nie dość, że tyle lat ten klub tkwił w pierwszoligowej przeciętności i nigdy do Ekstraklasy nie awansował, to jeszcze finalnie z tej pierwszej ligi zleciał...
#mecz #pierwszaligastylzycia #tychy
źródło: 1200
Pobierz
lubie-sernik +12
Mirki, wróciłem dziś z #cypr i pierwszy raz od dawna tak bardzo cieszyłem się, że jestem już w domu — a byłem tam tylko tydzień.
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
źródło: 1000055027
Pobierz

Czy US w dobie jpk nadal robi masowo kontrole kiedy regularnie musi zwracać vat? Mam jdg, kontrahent z UE więc vat np (0), ale koszty mam a niedługo zakup telefonu więc skarbówka będzie musiała mi zwrócić za jeden miesiąc koło 1k :p kiedyś było tak że wtedy żeby żyło się lepiej było duże ryzyko kontroli a w dodatku na hajs czasem trzeba czekać dłużej niż się powinno. Coś się zmieniło? Koszty standardowe, trochę paliwa, doładowanie tel, księgowość itp
#jdg #programista15k #wlasnadzialalnosc #podatki #ksiegowosc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@Blomex: Nie ma to znaczenia dla pytającego - bo NAHJPIERW jest zwrot i jak US uzna, że OK - to go przeksięguje.
To, że chcesz ten zwrot na inny podatek nie oznacza łagodniejszego postępowania przez US.
Do pytającego - składaj o zwrot - to nic
Wielkie dzięki! mam firmę od wielu lat, nie wiedziałem o czymś takim, idealnie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Przed JPK też tak robiłem. Teraz jak jest KSeF to pewnie jeszcze mniej robią problemów, bo wszystko będzie w systemie.
Ale jeśli wziąłbym