Wpis z mikrobloga

✨️ Jak straciłem 1500 PLN na pożyczce dla znajomego
Straciłem 1500 PLN na głupiej pożyczce znajomemu którego znam od 5 lat
Raz pożyczyłem w październiku 800 bo pilnie potrzebował na jakieś części do auta i zarzekał się że odda po wypłacie. Później jeszcze doprosił 700 bo musi jeszcze oddać auto do mechanika i mieć na transport zastępczy
Okej. Oddałem mu nie dużą, nie małą część oszczędności z umową na gębę że odzyskam je za maks 2 tygodnie
Po 2 tygodniach nie dostałem nic a kontakt z nim był niemożliwy przez kilka dni bo nie odbierał i nawet nie wyświetlał ode mnie wiadomości. Później sam odpisał że ma jakieś opóźnienia z wypłatą i za kilka dni powinien mieć pieniądze
Minął kolejny tydzień i nadal brak kontaktu z nim pomimo że moje pieniądze powinienem mieć spowrotem już 2 tygodnie temu
W końcu po wykonaniu trzydziestu prób połączeń do niego odebrał i jak wyczuł moje zdenerwowanie wymyślił że ma na razie problemy techniczne w banku a gotówką mi nie odda bo jest daleko i nawet nie ma jak wypłacić, kodu blik też nie może podać
(Historia godna uwierzenia xD)
Koniec końców zerwał kontakt po 5 latach znajomości i nie oddał mi ani 10 groszy z kwoty, kur#a, 1500 PLN xDD
Jaką trzeba być gnidą bez honoru żeby się połasić na taką kwotę pieniędzy i robić z siebie i ze mnie idiotę zamiast je po prostu oddać ile by to nie było

#bekazpodludzi #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Niska cena za weryfikację "kolegi", chociaż niesmak pozostał.

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: No i cyk, do prawnika, ogarnie przedsądowe polecenie zapłaty.
Albo typ się obsra, albo idziesz do sądu i za zaledwie 2/3 lata odzyskasz swoje pieniądze, a on jeszcze zabuli koszty sądowe.
Albo i nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może komornik nie będzie miał z czego ściągać.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
magnetyczny-przewodnik-47: drogo. Już w szkole na małych kwotach sprawdziłem, takie wystarczą, nie trzeba więcej. Zwracały wszystkie dziewczyny i przegrywy.

Za to cwaniaki mówili "pożycz", ale nie oddawali, choć mała grupa testowa, bo ze sprawiającymi wrażenie cwaniaka nie trzymałem, zdarzyło się, że "pożyczyłem", gdy był wspólny znajomy między nami. Upomniałem się o zwrot, to powiedział, że by zbankrutował, gdyby wszystkim oddał. No więc cwaniaki tak po prostu działają, że się im należy.

Normiki nie żuliły.
  • Odpowiedz