Wpis z mikrobloga

✨️ Jak bronić się na policji w sprawie włamania na konto Facebook?
Hej Mirasy! Może ktoś pomoże. Otóż mam z jeszcze obecną żoną konflikt. Złożyła na policji, że włamałem się na jej konto FB. Oczywiście podczas związku znałem jej hasło, ona moje ale nie logowaliśmy się na swoje konta. Było zaufanie. Później przyszedł konflikt i ja się zalogowałem z mojego telefonu. Podczas małżeństwa korzystałem w jej obecności z jej laptopa, przeglądałem FB z jej profilu w jej obecności i obecności mojej siostry która czasem pomagała przy dzieciach. Żona swojego laptopa także zanosiła czasem do mojego brata aby jej coś zainstalował, zaniosła i zostawiła na 2-3 dni. Mieliśmy wspólne konto bankowe i także logowaliśmy się na nie z laptopa żony albo telefonu. Żona czasem w swojej obecności dawała mi swój telefon abym sobie coś poprzeglądał.

Zalogowałem się na jej konto bo dowiedziałem się, że wysłała ona moje nagie zdjęcia innej koleżance. Oczywiście to żaden powód aby się logować na kogoś FB. Ta informacja jest pewnie i tak mało ważna bo koniec końców taki dowód to i tak pochodzi z przestępstwa jakim pewnie jest włamanie na FB. Nie hakowałem w żaden sposób jej konta. Raz już wyjaśnienia składałem na policji ale pewnie uzyskali dane logowania, adresy IP od FB, operatora mojego nr i wyszło im, że logowałem się na konto żony więc jestem wzywany na policję już jako podejrzany.

Jak się teraz bronić na policji i wyjaśnieniach? Kompletnie nie wiem co mam zrobić.

#prawo #policja #sad

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: komentarz od art. 267 kk „W szczególności zaś nie realizuje znamion omawianego czynu zabronionego osoba, która uzyskuje dostęp do informacji, posługując się hasłem udostępnionym przez dysponenta informacji (wyr. SO w Świdnicy z 10.4.2019 r., IV Ka 112/19, Legalis)."

To dla Ciebie na później, nie mów tego Policji bo wyjdziesz na mądrale. Nie lubią takich.

Na razie po prostu opisz sytuację, do niczego się nie przyznawaj, po prostu powiedz prawdę,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
doświadczony-artysta-29:

że wysłała ona moje nagie zdjęcia innej koleżance

@mirko_anonim: to jest duzo powzniejsze przestepstwo. NIc z tym nie zrobisz? Nie bedzie mialo znaczenia skad
  • Odpowiedz