Aktywne Wpisy

thorgoth +165
Bardzo ciekawy materiał wideo z komendy we Wrocławiu.
Kierująca pojazdem marki BMW prowadziła auto w bardzo agresywny sposób, nie ustąpiła pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu, jechała pod prąd ulicą jednokierunkową, zmieniała pasy bez użycia kierunkowskazu i ignorowała czerwone światło na sygnalizacji świetlnej.
Podczas tego rajdu została zauważona przez patrol policji, który podjął pościg. Mimo wydawanych przez policjantki wyraźnych sygnałów świetlnych i dźwiękowych, kierująca nie zatrzymała się do kontroli drogowej i kontynuowała jazdę.
W efekcie
Kierująca pojazdem marki BMW prowadziła auto w bardzo agresywny sposób, nie ustąpiła pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu, jechała pod prąd ulicą jednokierunkową, zmieniała pasy bez użycia kierunkowskazu i ignorowała czerwone światło na sygnalizacji świetlnej.
Podczas tego rajdu została zauważona przez patrol policji, który podjął pościg. Mimo wydawanych przez policjantki wyraźnych sygnałów świetlnych i dźwiękowych, kierująca nie zatrzymała się do kontroli drogowej i kontynuowała jazdę.
W efekcie

goferek +34
Czy to jest ten gatunek ludzi, którzy nie dostali się do straży miejskiej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #polskiedrogi
#heheszki #polskiedrogi
źródło: Przechwytywanie
Pobierz

![[AFERA] Deweloperzy chcą cenzurować internet i dziennikarzy](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d1113a2c18e92ad20af1d155c7fbe9df50d4ffdf0ba1f55812bfbf45a4e78466,q80.jpg)

Czy jak złożyłem wypowiedzenie w pracy w której pracuje ponad 10 lat, zostało ono zaakceptowane, podpisane, wybrałem też urlop, okres wypowiedzenia mi się kończy na koniec kwietnia, to czy mogę to jeszcze anulować? Po prostu nie przemyślalem tego, zawalili mnie na początku roku dodatkową pracą, cały styczeń chodziłem i próbowałem się zwolnić, były negocjacje, podwyżki, prośby, itp. Ale odpuścili i podpisali wypowiedzenie. Oczywiśćie po kłotni. Poszedłem na urlop i teraz jak wrócilem do pracy i miałem tylko przygotować rzeczy do opuszczenia stanowiska (to dodatkowe) to udało mi się to zrobić. Jeszcze nie powiedziałem o tym kierownikowi. Ale zderzyłem się z rynkiem pracy przy szukaniu czegoś nowego to nie ma nic. Jestem z powiatowego. O pracy w zawodzie nie ma mowy. I nigdzie nikt mi nie da ok. średniej krajowej jak tu miałem, wszędzie najniższa i to praca fizyczna. Co radzicie?
#praca #pracbaza #prawo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: image_picker_454BCFC1-F14C-4706-BFC8-0BC5CCDB4810-50638-000012E2382FD61D
PobierzZastanów się jednak czy "po kłótni" warto wracać.
Wypowiedzenia nikt nie musi ci podpisywać. Musisz mieć tylko dowód jego dostarczenia. Zwrotne potwierdzenie odbioru z poczty. Zwrotka z mejla. Baaa. Wypowiedzenie możesz wysłać nawet przez głupiego whatsappa. Druga strona nie może się
Konsekwencja jest taka, że staciłeś na zaufaniu.
Karą przetargową jest
* Czy im się opłaca Ciebie ponownie zatrudnić, bo miałeś jakieś assety
* Czy mają otwarty proces rekrutacyjny i jacy kandydaci są na Twoje miejsce
* Czy nowi kandydaci mają potencjalnie niższą stawkę (Nie wiem jaka to firma, ale w dużych firmach nie ma to znaczenia jeśli
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoja drogą rzucać pracę biurowa (jak mniemam) za średnią krajową w powiatowym, i dziwić się że w okolicy samych fizycznych za minimalną potrzebują.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: a od kiedy pracodawca się zgadza na wypowiedzenie - rzucasz papier i elo, klamusia se zapadła.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: to spróbuj to odkręcić a jak się nie da to trudno. Jesteś głównym żywicielem rodziny, masz kredyt i 3 dzieci na utrzymaniu? Pójdziesz do innej roboty - nie ma co przeżywać.
Napisze też jaki dokladnie mam zawód, może ktoś
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Tak jak napisałem wcześniej, daje znać jak to się skończyło. Dziś byłem w pracy, poszedłem z podkulonym ogonem przepraszać i prosić o powrót. Miałem asa w rękawie, że pracę którą mi zlecili