Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ChlopoRobotnik2137 +279
Dzień 4 & 5
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
źródło: image_picker_BE729224-00B3-4112-AA04-8B8E266073E9-59438-000007234AE601FF
Pobierz

Dzięki portalowi analizującemu DNA niedawno dowiedziałem się, że mam przyrodnią siostrę.
Oboje jesteśmy po 30-tce, poczęliśmy się dzięki anonimowemu dawcy i konkretnej polskiej klinice leczenia niepłodności.
Mój prawny ojciec (który nie mógł mieć własnych dzieci i był zwolennikiem tego rozwiązania) już nie żyje.
Ja wiedziałem o klinice od dłuższego czasu i dobrze to przyjąłem, ona dowiedziała się niedawno, co było dla niej szokiem.
Póki co, dogadujemy się bardzo dobrze i cieszymy się, że mamy ze sobą kontakt. Ona ma męża i małe dziecko, ja jestem singlem.
1. Co sądzicie o tej sytuacji? Jakie są największe potencjalne ryzyka, a jakie potencjalne korzyści tej sytuacji? Na co uważać?
2. Jakiego przyrodniego rodzeństwa mogę się spodziewać? Kilku osób czy raczej kilkudziesięciu-kilkuset?
3. Czy mogę/powinienem zgłosić się do kliniki w celu próby uzyskania informacji dot. biologicznego ojca i/lub rodzeństwa?
4. Czy mogę użyć #ai do przeszukania baz twarzy w celu identyfikacji potencjalnego rodzeństwa na podstawie dziedzicznych cech?
5. Jakie kroki powinienem jeszcze podjąć?
#pytanie #rodzina #rodzenstwo #dna #prawo #nieplodnosc #medycyna #invitro #leczenie #biotechnologia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
źródło: What-is-a-Donor-Conceived-Person2
PobierzIlu możecie mieć przyrodnich braci/sióstr?
To zależy od:
polityki kliniki, liczby użyć nasienia jednego
@makrofag74: jak klinika nie poda danych ojca, zaskarżyć ją o alimenty :-) A jak już poda, zaskarzyć ojca... W Polsce bycie anonimowym dawcą nie zwalnia z obowiązków ustawowych wobec dziecka.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta