@mirko_anonim: nie wiem co znaczy 4/10 ale kupować mieszkanie na lata / całe życie które Ci się nie podoba to moim zdaniem średni pomysł, nawet kosztem odsetek
@mirko_anonim: a czym jest 4/10? Możesz wziąć kredo na zrobienie z 4/10... 10/10 ( ͡º͜ʖ͡º) Napisz na priv co za mieszkania, wyślij linki, akurat kupujemy mieszkanie
@mirko_anonim: tak jak jeden Mirek pisał, kupujesz mieszkanie na lata i pakować się w takie że kilka miesięcy stracisz na remoncie i narzekaniu to średni pomysł, sam stoję przed tym samym wyborem i jednak wolę pójść w kredyt i wziąć takie gdzie ostatni remont nie był w czasach 90.
✨️ Autor wpisu (OP): @Cozwykopem @ATAT-2: Nie chciałem wnikać w szczegóły typu które piętro, jaki blok, jaka lokalizacja, czy winda/garaż jest czy nie itp. więc spłyciłem wszystko do skali od 1 do 10. Tak orientacyjnie, bo wiem, że to raczej subiektywne. Stanu wnętrza samego mieszkania nie biorę pod uwagę, bo wiadomo, że to można zmienić.
@Cozwykopem: to że będzie płacił za najem i kredyt to jedno, o ile wynajmuje, ale zabawa w remonty nie jest dla każdego, zrywanie tapet, starych mebli, kłucie płytek zabawa z tymi starociami, później wymyślanie jaki układ pomieszczeń sie chce na nowo to czasem sporo roboty zachodu i stresu. Lepiej żeby był tego świadomy że remont to nie tylko wybranie ekipy i zapłacenie faktury :)
@Srodaoo: sporo rzeczy robi się samemu, a układu pomieszczeń wcale nie trzeba zmieniać. Zwłaszcza w starych blokowiskach. A już na pewno robienie otwartej kuchni czy łączenie kibla z toaletą to najgorsza rzecz jaką można zrobić. I mówię to z pełną świadomością mając kibel o powierzchni mniej niż metr kwadratowy.
Zależy też od stanu nieruchomości. Ludzie tam mieszkali wcześniej, więc to nie jest tak że coś się stanie jak zamieszka w tamtych
@Srodaoo: a zdzieranie samych tapet to katorga, czasem lepiej po prostu przykleić drugą tapetę na te tapetę, w kolorze udającym pomalowaną ścianę (są takie!). Tak naprawdę wszystko jest kwestią możliwości finansowych i chęci. Bo czasem niewiele trzeba.
Nie chciałem wnikać w szczegóły typu które piętro, jaki blok, jaka lokalizacja, czy winda/garaż jest czy nie itp. więc spłyciłem wszystko do skali od 1 do 10. Tak orientacyjnie, bo wiem, że to raczej subiektywne.
@mirko_anonim: No to nie do końca wiem jakiej odpowiedzi oczekiwałeś jak nie chciałeś podać żadmych szczegółów
Szybkie pytanie - które mieszkanie byście woleli?
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Co byście wybrali?
Napisz na priv co za mieszkania, wyślij linki, akurat kupujemy mieszkanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
A już na pewno robienie otwartej kuchni czy łączenie kibla z toaletą to najgorsza rzecz jaką można zrobić.
I mówię to z pełną świadomością mając kibel o powierzchni mniej niż metr kwadratowy.
Zależy też od stanu nieruchomości.
Ludzie tam mieszkali wcześniej, więc to nie jest tak że coś się stanie jak zamieszka w tamtych
Tak naprawdę wszystko jest kwestią możliwości finansowych i chęci.
Bo czasem niewiele trzeba.
@mirko_anonim: No to nie do końca wiem jakiej odpowiedzi oczekiwałeś jak nie chciałeś podać żadmych szczegółów