Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +71
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

damian-petrov +149
Chodzenie do pracy to jest rytuał ku chwale szatana tak naprawdę. Każdego dnia trzeba wstać o określonej godzinie, wypić wybraną miksturę z kofeiną lub bez, później jechać do jakiegoś budynku i siedzieć tam ileś godzin, bo jak tego nie zrobisz to coś złego się stanie. I to się zaczyna od szkoły tak naprawdę. W kółko to samo wewnątrz tego zaklętego kręgu. Nikt nikogo nie pyta czy masz na to ochotę. Rytuał musi

Jak pogodzić się z tym że nic wielkiego w życiu nie osiągne? Jako dziecko kompletnie nie tak wyobrażałem sobie dorosłość. Gdzieś tam z tyłu głowy miałem że jeszcze będę robił wielkie rzeczy i nie będę nigdy jak moi rodzice, czyli przeciętni do kwadratu - praca za minimalną, bieda, wolny czas cały dzień przed TV, zero zainteresowań. Te wszystkie filmy amerykańskie tym bardziej na mnie działały, bo dokładnie tak siebie wyobrażałem i to tylko kwestia czasu. Nie bez powodu zajawiłem się kiedyś coachingiem i tym że każdy może wszystko, od zera do milionera. Potem weszły socjale i dosłownie pokazywały życie jakie miałem w głowie - podróże, wille, luksusowe auta, jachty. Oczywiście że nie miałem pomysłu na życie i myślałem że jakimś cudem samo wszystko przyjdzie ale też starałem się bezpiecznie robić to co mi mówili żeby odnieść sukces (bądź grzeczny, ucz się, idź na studia, itd.) i wtedy na pewno się uda. Teraz możecie sobie wyobrazić jak sftrustrowany muszę teraz gdy jestem tak samo przecietny jak wszyscy. Z wiekiem tylko jescze bardziej znienawidziłem pracy na etacie ale nie za wiele umiem żeby coś zmienić. Tak samo jak rodzice nie mam zainteresowań a do tego #depresja. Z beznadziei tego wszystkiego w wolnym czasie doomscrolluje i chleje browary więc wszystko idzie w kierunku bycia nawet poniżej przeciętnej. Zostało mi tylko scrollowanie instagrama i obserwowanie życia jakiego nigd nie będę miał...
#przegrywpo30tce #przegryw #antykapitalizm #feels #zycie #suicefuel #blackpill #antynatalizm #doomer
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: 789b644e5d1e674582ec52573e3dc51e67-18-mr-robot-elliot.2x.h473.w710
Pobierz@mirko_anonim: wow, zrobiłeś to, co miliony innych ludzi xD
a kto ci zabrania mieć zainteresowania inne niż piwsko i scrollowanie?
@mirko_anonim: Fun fact - nawet jak będziesz miał stabilną prackę lepszą niż za minimalną
@kaminarii: skrawek podpicowanego teatrzyku raczej
@gorobei: both of them, zależnie od kontekstu. Tak czy inaczej, to tylko część.
- leki
- kobieta
- dzieci
Tak smutno jest być przeciętnym. Ale z czasem można się przyzwyczaić. Też mnie to irytuje no ale.
Wystarczy polubić samego siebie