Wpis z mikrobloga

✨️ Amerykański styl życia a polska izolacja
Kiedyś miałem Amerykanych za głupich ale teraz w sumie ich szanuje. Ignorancja w dzisiejszym świecie to w pewien sposób zbawienie dla głowy. U nas każdy non stop o polityce, gospodarce, religii, problemach całego świata (z czego i tak nic nie wynika) a tamci maja wywalone i byle mieć duży wóz, zjeść porządnego steka i przepić browarami - i może to jest właśnie życie, mówię to jako osoba z #depresja szukająca sensu w tym marnym życiu. Tak samo oni więcej pracują ale przynajmniej umieją odpoczywać - jakieś wypady za miasto, spanie w camperach, offroad, motocykle, hiking po górach, parkach. U nas tyrka w robocie w potem siedzenie w domu i izolacja od ludzi i natury, samotne picie do komputera. Założe się że taki przeciętny redneck z pustyni jest o wiele bardziej szczęśliwszy niż polska klasa średnia która leczy kompleksy ciuchami z wielkim logo i co wigilie kłóci się z rodziną o polityke.

#usa #polska #polak #ameryka #emigracja #przemyslenia #zycie #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Amerykański styl życia a polska izolacja Ⓘ
Kiedyś miałem Amerykanyc...

źródło: Uv0WgaaZqH6L

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kiedyś miałem Amerykanych za głupich ale teraz w sumie ich szanuje. Ignorancja

@mirko_anonim: Tylko, że jeśli chodzi o amerykanów i nas Polaków to ta ignorancja znacząco się różni. W Polsce jak mówi się o kimś, że jest ignorantem to zazwyczaj taka osoba ma wywalone na coś, nie chce się jej gadać, jakiś temat ją nudzi a tam to jest poziom dumb bardziej. I to też nie jest tak, że oni
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To zależy gdzie mieszka dany człowiek w USA i jaką ma mentalność, pracę. No ale nie jest życie takie kolorowe u wszystkich. Ale klasa średnia z USA, jest o wiele bogatsza niż u nas klasa średnia, która tak naprawdę nie jest klasą średnią jeśli chodzi o finanse. Sporo ludzi z USA tych biedniejszych, co mają proste prace to nawet poza swoim stanem nigdzie nie była, a ci co mieszkają
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak a później beztrosko wybierają sobie prezydenta czubka. Poza tym ostatnio byłem na takiej prawicowej imprezie: country, ognisko, browary - tylko, że tam 80% uczestników czytało aktualną publicystykę. Byłeś w ogóle w USA?
  • Odpowiedz