Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z utratą pracy w IT?
2 lata temu straciłem #praca, od tamtej pory nie mogę wrócić do branży #it, każdy miesiąc w plecy oddala mnie od kolejnych ofert. Czuję się psychicznie dojechany, do tego stopnia, że rozmowy o pracę, które kiedyś bym bez problemu ogarnął, stają się nie do przejścia, zarówno aspekt techniczny (wykładam się na rzeczach, które wiem), jak i soft skille. Całe poczucie wartości i pewność siebie uleciały ze mnie. Mam wrażenie, że po prostu wypadłem z branży i nie wiem jak do niej wrócić. Nic innego nie potrafię, z różnorakich powodów + całe życie poświęciłem temu (mam ponad 10 lat doświadczenia w branży).
Nie mam pomysłu co dalej. Na tym etapie mógłbym zacząć nawet od zera, jakiś servicedesk, czy inne tego typu entry level jobs, ale rynek niespecjalnie nawet szuka na takie stanowiska. Może jest ktoś w stanie wyciągnąć pomocną dłoń?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: @troglodyta_erudyta niestety nie każdy się nadaje do tej branży, nie każdy ma predyspozycje, tak samo jak nie każdy może być dobrym gliną, czy ratownikiem medycznym.

Pandemiczna hossa była anomalią, która pozwoliła uwierzyć rzeszy przypadkowych ludzi, że mogą kosić dobry hajs w IT, bo skończą bootcamp.

To się skończyło i raczej
  • Odpowiedz