Wpis z mikrobloga

✨️ Jak rozważyć awans na Project Managera?
Hej Mirki,

Pracuję w zagranicznej firmie na stanowisku technicznym/backoffice. Ogólnie jest ok, raczej bez dużego stresu, choć czasem muszę ogarniać tickety, róne zadania, projekty, wstawianie systemu i pilnować innych zespołów, żeby robili swoje.

Mam możliwość awansu na Project Managera i zastanawiam się, czy warto w to iść. Kluczowe kwestie to oczywiście wynagrodzenie, ale też obawy o:

dużą liczbę spotkań,
kontakt z klientami i tłumaczenie się (to teraz też mam ale pewnie w mniejszym wymiarze)
odpowiedzialność za pracę innych osób.

Chciałabym zapytać osoby na tym stanowisku:

jak wygląda Wasza codzienna praca?
czy faktycznie jest dużo spotkań i „gaszenia pożarów”?
czy jesteście zadowoleni z tej roli?

No i czy Waszym zdaniem PM to nadal ścieżka z dobrymi perspektywami rozwoju, mimo automatyzacji i AI?

Na koniec — możecie polecić jakieś dobre szkolenia z zarządzania projektami międzynarodowymi? Mam budżet szkoleniowy i chcę go dobrze wykorzystać.

#praca #projectmanager #zarzadzanieprojektami #it

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

warto?

• jasne 6.7% (1)
  • zależy od kasy 53.3% (8)
  • nie 20.0% (3)
  • sprawdzam 20.0% (3)

Oddanych głosów: 15

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: pamiętaj jeszcze, że utrzymywanie projektu to w dużej mierze polityka. Jako PM musisz wiedzieć na którym zespół naciskać normalnie, które kontakty są skuteczne etc.. Musisz dbać o relacji z ludźmi nad Tobą i nad swoją autopromocją. Ogólnie dla gościa, który siedzi i skupia się na kodzie to trudna część pracy.
  • Odpowiedz