✨️ Czy warto zostać technikiem elektroradiologiem?Ⓘ Szukam pomysłu na siebie. A raczej na pracę. Znalazłem coś takiego jak technik elektroradiolog. 5 semestrów zaocznie. Warto sobie to zrobić? Jak wygląda praca? Trudno? Łatwo? Zarówno ukończenie tego jak i sama praca. Pytam bo jestem w kropce. 4 dychy na karku, a nie wiem co zrobić ze sobą. Jakieś śmieszne studia mam ale nie potrafię odnaleźć się w korpo. Mam też technika chmika. Tyram teraz w kołchozach u januszy. Zarobki mi obojętne, może być najniższa (mieszkam w powiatowym ale takim 100tys+), wolę spokojną pracę. Patrzę w tym kierunku bo zawsze kierunki medyczne mnie interesowałe ale oczywiście debil byłem i się nie uczyłem także o medycynie mogłem pomarzyć. Oboje rodziców lekarze. Ale spokojnie, nie załatwią mi pracy bo mają mnie za debila. I pracują w innym mieście. #radiologia i dla zasięgu #medycyna #praca
Idziesz do małego szpitala, przychodni pracujesz na UOP albo zlecenie. Zarobki takie jak w ustawie, jak chcesz to możesz mieć nocki. W małych szpitalach nie ma dużo roboty i stresu. Jak jesteś bardziej ambitny zawsze można dorobić np na mr. Nie wiem jak teraz, ja problemu ze znalezieniem roboty nie miałem.
✨️ Autor wpisu (OP): @piant: Możesz coś więcej opisać? Taka osoba tylko wykonuje badanie, a opisuje je już lekarz radiolog? Zastanawiam się jak z pracą. Bo ten technik to jest w moim mieście robiony. Więc podejrzewam, że skoro jest na miejscu to może być już wszystko obsadzone. Żadnych ogłoszeń nie znalazłem na dzień dzisiejszy. A jak wygląda nauka? Dużo wiedzy do przyswojenia? Dam sobie radę? Czy jest to jak
✨️ Autor wpisu (OP): @say-my-name: Jakiej szansy. Oni za mnie się nie nauczą, ani mnie nie zmotywują. A jestem wybitnie leniwy, bez ambicji i głupi. No czuje, że mój rozum jest jakiś wybrakowany. Nie uczyłem się, zawsze mierne oceny. Żadne korepetycje tego nie zmieniły. Co ciekawe rodzeństwo jest ogarnięte, zarabiają kupę siana, żyją jak króle, ale też nie poszli w medycyny. Muszę się ogarnąć bo zwariuje. Przerobiłem dziesiątki prac
Szukam pomysłu na siebie. A raczej na pracę. Znalazłem coś takiego jak technik elektroradiolog. 5 semestrów zaocznie. Warto sobie to zrobić? Jak wygląda praca? Trudno? Łatwo? Zarówno ukończenie tego jak i sama praca.
Pytam bo jestem w kropce. 4 dychy na karku, a nie wiem co zrobić ze sobą. Jakieś śmieszne studia mam ale nie potrafię odnaleźć się w korpo. Mam też technika chmika. Tyram teraz w kołchozach u januszy. Zarobki mi obojętne, może być najniższa (mieszkam w powiatowym ale takim 100tys+), wolę spokojną pracę. Patrzę w tym kierunku bo zawsze kierunki medyczne mnie interesowałe ale oczywiście debil byłem i się nie uczyłem także o medycynie mogłem pomarzyć. Oboje rodziców lekarze. Ale spokojnie, nie załatwią mi pracy bo mają mnie za debila. I pracują w innym mieście.
#radiologia i dla zasięgu #medycyna #praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Zastanawiam się jak z pracą. Bo ten technik to jest w moim mieście robiony. Więc podejrzewam, że skoro jest na miejscu to może być już wszystko obsadzone. Żadnych ogłoszeń nie znalazłem na dzień dzisiejszy.
A jak wygląda nauka? Dużo wiedzy do przyswojenia? Dam sobie radę? Czy jest to jak
Muszę się ogarnąć bo zwariuje. Przerobiłem dziesiątki prac