✨️ Praktyczne porady po porodzie dla nowych mamⒾ Moje lekcje/wnioski po porodzie (1sze dziecko), może komuś się przyda PRZED PORODEM szkoła rodzenia - jak najbardziej TAK - koszt żaden, sporo wiedzy, dużo prezentów, nawet spotkanie z innymi ciężarnymi/położnymi buduje wsparcie psychiczne partner - poczytać o statusie osoby bliskiej, nie dać się przeganiać ze szpitala - stare flądry na izbach przyjęć często przeganiają partnerów bezzasadnie dobrze przećwiczyć podnoszenie/noszenie/odkładanie bobasa, nawet kupić szmacianą lalkę, żeby później nie było stresu/wątpliwości "a może ja mu/jej szkodzę w ten sposób" PORÓD jak chcesz znieczulenie - powiedz o tym wcześnie i stanowczo, potem w szpitalu będą mówić że się nie da i za późno więc kontynuujemy naturalne tortury wziąć laktator i femaltiker do szpitala - przydadzą się gdy mamy za mało pokarmu w cycku NOWORODEK UWAGA NA WÓZKI 4W1 Z WPINANYM NOSIDEŁKIEM - dużo wypadków z tym jest. Pod żadnym pozorem nie nakładać nosidełka z bobasem w środku na stelaż. Zawsze zapinać nosidełko, nie tylko do samochodu sterylizacja to ciężka praca. Jeśli kupujemy sterylizator, musi mieć dużo miejsca na butelki itd. Niezłą opcją są też woreczki do sterylizacji w mikrofalówce. czajnik z podgrzewaniem wody do 40 stopni dużo ułatwia jeśli przygotowujemy mieszanki. Inaczej dużo czasu tracimy by przegotowana woda ostygła (i też nie wiemy kiedy ma te 40 stopni) #ciaza #porod #tatacontent #mamacontent
@mirko_anonim: >czajnik z podgrzewaniem wody do 40 stopni dużo ułatwia jeśli przygotowujemy mieszanki. Inaczej dużo czasu tracimy by przegotowana woda ostygła (i też nie wiemy kiedy ma te 40 stopni)
Normalnie do mikrofalówki na 15 sekund potem trochę podmuchać dodac proszek i będzie git
@mirko_anonim: jeśli chodzi o znieczulenie to warto się zorientować wcześniej - nie wszędzie jest, a jeśli już jest to dobrze zorientować się gdzie nie ma problemów z dostępem, ja pracuję w dużym mieście i znieczulamy praktycznie wszystkie rodzące
Moje lekcje/wnioski po porodzie (1sze dziecko), może komuś się przyda
PRZED PORODEM
szkoła rodzenia - jak najbardziej TAK - koszt żaden, sporo wiedzy, dużo prezentów, nawet spotkanie z innymi ciężarnymi/położnymi buduje wsparcie psychiczne
partner - poczytać o statusie osoby bliskiej, nie dać się przeganiać ze szpitala - stare flądry na izbach przyjęć często przeganiają partnerów bezzasadnie
dobrze przećwiczyć podnoszenie/noszenie/odkładanie bobasa, nawet kupić szmacianą lalkę, żeby później nie było stresu/wątpliwości "a może ja mu/jej szkodzę w ten sposób"
PORÓD
jak chcesz znieczulenie - powiedz o tym wcześnie i stanowczo, potem w szpitalu będą mówić że się nie da i za późno więc kontynuujemy naturalne tortury
wziąć laktator i femaltiker do szpitala - przydadzą się gdy mamy za mało pokarmu w cycku
NOWORODEK
UWAGA NA WÓZKI 4W1 Z WPINANYM NOSIDEŁKIEM - dużo wypadków z tym jest. Pod żadnym pozorem nie nakładać nosidełka z bobasem w środku na stelaż. Zawsze zapinać nosidełko, nie tylko do samochodu
sterylizacja to ciężka praca. Jeśli kupujemy sterylizator, musi mieć dużo miejsca na butelki itd. Niezłą opcją są też woreczki do sterylizacji w mikrofalówce.
czajnik z podgrzewaniem wody do 40 stopni dużo ułatwia jeśli przygotowujemy mieszanki. Inaczej dużo czasu tracimy by przegotowana woda ostygła (i też nie wiemy kiedy ma te 40 stopni)
#ciaza #porod #tatacontent #mamacontent
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Zapomniałaś o szwie dla męża ( ͡º ͜ʖ͡º)
Przy trzecim jest luz - po prostu zostajesz w domu opiekować się 2ką starszych :)
Normalnie do mikrofalówki na 15 sekund potem trochę podmuchać dodac proszek i będzie git