✨️ Jak skutecznie uczyć się języków obcych?Ⓘ Proszę o dzielenie się poradami do nauki języków.
W szkole byłem przekonany, że nie mam „głowy do języków”, dziś wiem, że to była tylko wymówka. Pod koniec technikum ułożyłem prosty plan nauki, który zajmował mało czasu, a dawał bardzo dobre efekty.
Moje minimum wyglądało tak:
-10 minut słuchania -10 minut nauki słówek i zwrotów -5 minut mówienia (często nagrywałem się i sprawdzałem błędy)
Dzięki temu uczyłem się dwóch języków jednocześnie. Do tego dochodziły mikronawyki:
-podcasty zamiast muzyki -filmy po angielsku -książki, które już znałem, w oryginale w obcym języku
Moim zdaniem języka trzeba uczyć się codziennie, a nie raz w tygodniu.
W rok przeszedłem od „dukania” do swobodnego mówienia po angielsku (B1+–B2), a w hiszpańskim od zera do swobodnej prostej komunikacji i prostych rozmów. #angielski #nauka #hiszpanski #naukajezykow
Proszę o dzielenie się poradami do nauki języków.
W szkole byłem przekonany, że nie mam „głowy do języków”, dziś wiem, że to była tylko wymówka. Pod koniec technikum ułożyłem prosty plan nauki, który zajmował mało czasu, a dawał bardzo dobre efekty.
Moje minimum wyglądało tak:
-10 minut słuchania
-10 minut nauki słówek i zwrotów
-5 minut mówienia (często nagrywałem się i sprawdzałem błędy)
Dzięki temu uczyłem się dwóch języków jednocześnie. Do tego dochodziły mikronawyki:
-podcasty zamiast muzyki
-filmy po angielsku
-książki, które już znałem, w oryginale w obcym języku
Moim zdaniem języka trzeba uczyć się codziennie, a nie raz w tygodniu.
W rok przeszedłem od „dukania” do swobodnego mówienia po angielsku (B1+–B2), a w hiszpańskim od zera do swobodnej prostej komunikacji i prostych rozmów.
#angielski #nauka #hiszpanski #naukajezykow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt