Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto gonić za miłością?
czy "uganianie" się za kobietami ma sens? Jak jesteśmy młodzi - wiadomo, hormony buzują i dla kobiet faceci są w stanie zrobić wszystko, cwicza, kształcą się, zarabiają więcej, robią biznesy - tak naprawdę większość z tych rzeczy które nas popycha w rozwoju - koniec końców podyktowane jest spodobaniem się płci przeciwnej. Jak ktoś nie ma wzrostu czy wyglądu to stara sieto nadrabiać np grubym portfelem, pozycjom czy sukcesami na innych polach.
ale czy to ma sens? widziałem dziesiątki facetów, którzy wręcz wypruwali sobie żyły ciągłym samodoskonaleniem, a mimo to byli odrzucani przez kobiety których jedynym osiągnięciem był jako taki wygląd (wspomagany mocnym makijażem). Kobieta nie zaimponuje ci gra na instrumencie, jakims niebezpiecznym sportem wyczynowym, bieganiem ultramaratonów, gigantyczną wiedzom czy milionem innych zainteresowań. w dzisiejszym świecie głównie gra netflix &chill, no i podroze (jak postawisz bilet na allin) ;)

Lubie obserwować świat zwierząt, dużo nas nie rózni. Są gatunki np ptaki - gdzie samiec odstawia niezłe cyrki, tańczy, pręży się, przybiera rózne kolory - staje do rywalizacji z innymi samcami. A samica i tak nie doceni jego starań i wybierze np silniejszego. Prawa natury nie zmienimy. To są odwieczne zasady które mamy wpojone i choćbyśmy z nimi walczyli, obudowywali je sobie w ramy cywilizacji, próbowali zagłuszyć - zawsze ale to zawsze dojdą do głosu. Kobieta za każdym razem wybierze wyższego, silniejszego, dynamiczniejszego samca. Bo tak było kilka tysięcy lat temu w jaskini - bo taki jej dawał bezpieczeństwo.

Pytanie czy to nasze pajacowanie w ogóle ma sens. Czy warto? Jak z wiekiem poziomy hormonów wam spadną to zrozumiecie jak płytkie to wszystko jest. No chyba, że mówimy o prawdziwej miłości. Gdzie otrzymacie od kobiety wierność i miłość szczerą i bezinteresowną. Ja żyje na tym świecie blisko 50 lat i takiego czegoś jeszcze nie doświadczyłem i nie widziałem. Może w książkach? Może filmach kręconych przez facetów. Ale nie w prawdziwym życiu. Zawsze jest coś za coś, zawsze. Jak w zyciu podwinie się noga i zachorujecie, zbiedniejecie, stracicie status, lub bedziecie mieli po prostu słabszy czas - życie zweryfikuje wasze partnerki. wiekszosc szybciutko odchodzi. Mało jes ttakich ktore zostaną, spróbują pomóc. Jest to okropnie przykre i jak wsrod znajomych widze takie historie przypomina mi to modliszki.

Baby sie zaraz oburzą - my takie nie jesteśmy, to nie prawda, są innne, wyjdz ze swojej bańki. Heheh, dobre sobie. Mam swoje lata, z niejednego pieca chleb jadłem. Takie właśnie jesteście, dokładnie takie. Szkoda dobrych facetów.
#zwiazki #tinder

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach