Aktywne Wpisy

Wraczek +122
Na przestaje mnie zadziwiać, że w polskich realiach mamy tak wysoki współczynnik dzietności, powyżej 1.0.
W kraju gdzie część prawicy najchętniej robiłaby kobietom procesy za poronienie i stygmatyzowała ich dzieci, gdyby te okazały się homoseksualistami.
Restrykcyjna polityka aborcyjna, marne zarobki, horendalne ceny nieruchomości, niepewność geopolityczna, rząd sypiący kasę emerytom i starzejące się społeczeństwo.
Do tego dochodzi powrót PiS’u do władzy w 2027 i speedrun Białorusi.
I mimo tego wszystkiego KAŻDA PARA ma
W kraju gdzie część prawicy najchętniej robiłaby kobietom procesy za poronienie i stygmatyzowała ich dzieci, gdyby te okazały się homoseksualistami.
Restrykcyjna polityka aborcyjna, marne zarobki, horendalne ceny nieruchomości, niepewność geopolityczna, rząd sypiący kasę emerytom i starzejące się społeczeństwo.
Do tego dochodzi powrót PiS’u do władzy w 2027 i speedrun Białorusi.
I mimo tego wszystkiego KAŻDA PARA ma

jmuhha +9
Koleżanka z przedszkola (żona że stomatologa syna) to wybudowała za 800 k, co myślicie ( ಠ_ಠ)
źródło: 1000028074
Pobierz

#pracbaza
Dużo się mówi o różnicy pracy w środowisku męskim i w środowisku damskim.
To i ja dorzucę trzy grosze.
Pracowałam w DPS. Dwa różne, jedno miało mieszaną załogę, druga całkowicie damską.
W pierwszej faceci dbali o to, żeby współpracować i sobie pomagać.
Babki to uznawały że trzeba wszystko robić samemu i tyle. I że masz se dać sama radę, bo tak. I nie ma, że jak jest opcja to pomogą; "naucz się samemu". Kij, że samemu człowiek zrobi, ale bardzo wolno; co z tego, że możemy sobie pomóc i zrobić razem 4x lżej i 5x szybciej? Ten kto nie wie jak wygląda praca z lezacymi osobami powiem tak: kiedy poprawiasz prześcieradło z jednej strony, to jak nikt nie trzyma drugiej to ono się ściąga i musisz kilka razy chodzić w te i wewte i je poprawiać, bo ta osoba wciąż na nim leży i łapie za to prześcieradło i się z tobą bawi w przeciąganie liny. Druga osoba w tym czasie jest w stanie zająć starszą osobę u której demencja postąpiła tak mocno, że próbuje ciebie non stop ugryźć.
Ponadto poślą ci do pokoju i nie ostrzegą, że ma mieszkaniec epizody i dostaniesz w pysk od spokojnej miłej babci.
Kiedy weszłam za pierwszym razem zrobić toaletę to nic mi nie powiedziała o tej kobiecie. Poszło sprawnie we dwójkę i tyle. Było ok. Potem chodziłam sama ogarniać i... tylko refleks mnie uratował. Potem dowiedziałam się od chłopaków, że są pod wrażeniem że poszłam sama do tego pokoju, bo "nikt sam jej nie robi". I że każdy to wie.
Za drugim razem weszłam tam z chłopakiem z pracy i pierwsze co powiedział: tylko uważaj na nią, bo potrafi (...)
Już wiem, już wiem...
Praca w drugim DPS, zespół całkowicie damski:
Dziewczyny między sobą zaczęły robić jakieś drużyny. Chodziły sobie we dwie, a wiadomo że we dwójkę robota szybciej idzie, bo zmienić prześcieradło pod kimś jest o wiele łatwiej we dwoje będąc, bo jedna osoba trzema żeby nie uciekało prześcieradło, a z drugiej strony się zakłada; znamy zasadę. Ogromna pomoc, robisz pościel w minutę zamiast w 5. To samo z pampersem, myciem, CZYMKOLWIEK.
Wystarczyła pierdoła – były razem na kursie, gdzieś kiedyś razem pracowały. Jak nie znasz żadnej to zostajesz sama.
No i oczywiście nie byłam w stanie zrobić wszystkiego szybko. Jako nowa wolno robiłam swoje zadania, nikt nie chciał pomóc; potrafiły szybciej wyjść z pracy po ogarnięciu swoich pięter, mimo że w zadaniach było również to, żeby zrobić też i moje piętro, bo niemożliwym jest zrobić 12 osób w dwie godziny plus dwie kąpiele. Ale hej, możemy wyjść pół godziny szybciej i zapłacą, spadamy.
Z czego połowa czasu (jak nie więcej ) to NAMAWIANIE na kąpiel.
Tym, które są już kojarzone przez starsze osoby jest łatwiej, bo bez zająknięcia po prostu idą.
Zdarzyło się również ignorowanie próśb o pomoc nadawanych oficjalnym kanałem komunikacyjnym (krótkofalówki).
Bo one jedzą i ja też powinnam się wyrobić żeby sobie usiąść i zjeść. I nikogo nie obchodzi to, że ty jesteś sama, bo one teoretycznie też. Bo w praktyce połączyły siły.
A jak nie wiesz to pytaj.
Pytaj kogo i jak? Zero kontaktu do innych; na grupie która była nieoficjalna, ale zrobiła się oficjalna mają wstęp tylko swoi. Były tam informacje niezbędne do pracy, zmiany grafików do których dostępu nie miałam.
Tak więc potrafiłam dostać ochrzan za to, że czegoś nie wiedziałam bo było na grupie. No przecież jej nie robimy kąpieli, jutro ma mieć! Nie czytasz grupy?! Tam są wszystkie informacje!
- ale one powinny być w zeszycie.
- na grupie jest.
I nagle stał się cud.
Okazało się że mieszkam w tym samym bloku z jedną opiekunką, w klatce nawet.
I nagle zaczęła ze mną chodzić. I robota szła.
Pewne prawidłowości wśród najbardziej chamskich; te najgorsze to były te, które:
- były samotne, po 40;
I/lub:
- miały małe c---i.
Najlepsze, które zawsze pomgaly:
- spędzały czas z swoim mężczyzną i planowały coś razem,
- wysportowane/hobby;
- miały dzieci i lubiły spędzać ze swoim dzieckiem czas, nawet jak zadzwoniło było bez krzyków i wyśmiewania go między koleżankami.
Nigdy więcej pracy z kobietami.
Do tego "domyśl się" i obrażanie się o nic i bieganie na skargę do szefowej o byle g---o jak w przedszkolu, bo źle zinterpretowała co usłyszała ("o, dały za mało" przy rozdawaniu obiadów sprzątaczka uznała za przytyk w jej stronę, bo przechodziła obok).
Oczywiście był z tego "dywanik".
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt